• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam :-)

dzis wlepszym nastroju, bo sobie wolne wzielam. wczoraj po pracy mialam wizyte u lekarza. potem jeszcze wpadalm do h&m, bo sa wyprzedaze i jak wieczorem wrocilam do domu, to bylam ledwo zywa. szczegolnie przez ten bol glowy calodzienny:baffled: stwierdzialm, ze musze wypoczac i wzielam sobie dzien na zadanie :-)

i wiecej juz nie napisze bo mi baterie w klawiaturze wysiadly :rofl2:

reklama
Cześć. Mam do Was pytanie. Miałyście podczas ciaży usg piersi? Mi lekarz zalecił jakiś miesiąc temu, do tej pory nie zrobiłam i zastanawiam się czy jest sens?

Ja miałam w drugim miesiącu ciąży. Nie wiem czy jest to konieczne ale fajnie że zrobił. Wyszło pozytywnie. Jak mnie teraz tak bardzo mocno piersi bolą to przynajmniej wiem, że nic im nie jest - tylko tak ma być :)

szczegolnie przez ten bol glowy calodzienny:baffled:

wczoraj dużo ludzi narzekało na głowę, może przez to, że ciśnienie atmosferyczne takie wysokie, a nam w ciąży ciągle coś dolega, więc może tych wrażliwszych ciśnienie rozwaliło... bo też się zastanawiałam czy te moje bóle głowy straszne czy nie przez to skaczące ciśnienie...

cześć babeczki!

u nas tez pięknie (trochę za...niestety)

mnie dziś obudził telefon około 7.00 jakiś facet takim dziwacznym głosem "dzień dobry....czy to agencja...":szok::szok::szok: potem zadzwonił drugi raz, ale odebrał S. i facet się nie odezwał:dry:

wiolcia trzymam kciuki kochana. Na która masz wizytkę? Daj koniecznie znać co z Twoim Ogryzkiem (jak urósł , jak fikał i czy nadal jest chłopcem):-)

margaryt ja w ciąży na samym początku miałam tylko "ręczne" badanie piersi.

tunia oby już dzisiaj ta głowa odpuściła. Ja też zawsze mam maratony - wiem co to znaczy:baffled:

cały czas myśle nad tym aniołkiem którego już nie ma a jego zycie skończyło się na 7 miesiącu ciąży, i nie umiem wymyślić przyczyny, moja kumpla się urodziła w 7 mc i zyje, więc powiedzcie mi co było przyczyną tej tragedi? bo mi to spokoju nie daje :/

słomiana wdowa może jakaś poważna wada serca lub innego narządu...
zależy też od szpitala w którym przyszło na świat. Niektóre mają słabe sprzęty do ratowania wczesniaków lub nie mają odpowiedniej opieki neonatologicznej...
z reszta nie wiadomo, czy urodziło się żywe, czy może zmarło już w łonie matki...:-( STRASZNE tyle niebezpieczeństw czyha na takie malutkie życie:-(

jest gdzieś wątek o badaniach prenatalnych?
ciekawa jestem co myślicie na ten temat, zresztą zapytam też mojej gin czy powinno się je robić....

biedny aniołek,
znajoma mojej koleżanki poroniła w 8 m-cu, pojechała jak zwykle na usg, a tam lekarz jej mówi, że dziecko jest martwe... jakiś koszmar...

ja to mam teraz obsesję, że jak kilka razy zjadłam ten apap na głowę to, że to coś może zrobić mojemu dzidziusiowi, a potem sobie myślę, że jak w 7 tyg miałam straszną migrenę i aż C. lekarza wezwał to on mi przepisał 3 paracetamole na dobę (których nie wzięłam) więc myślę, że lekarz wie co robi, a potem jeszcze myślę, że są wyrodne pijące i palące matki i jakoś rodzą normalne dzieci, więc może nic nie będzie.... bo chyba bym się wykończyła z tą myślą....

reklama
jest wiele sytuacji ktore moga doprowadzic do smierci dzieciaczka, albo bylo chore, albo doszlo do jakis powiklan w ciazy albo np nie bylo wystarczajaco silne po urodzeniu i pewnie jeszcze wiele innych w ktore nie chce sie zaglabiac i Tobie tez nie radze :)
moja znajoma stracila blizniaki zdrowiutkie dziewuszki, urodzila je o czasie i wszystko bylo ok procz opieki w szpitalu niestety, dostaly zapalenia pluc.. sprawa do dzis nie wyjasniona bo papiery zaginely:o wiec tak jak juz kiedys pisalam- decydujac sie na dziecko od momentu kiedy dowiadujemy sie o ciazy jestesmy skazane na zamartwianie sie bo zawsze cos czycha;D
mozemy jedynie dbac o siebie i o dzieci na ile jestemy w stanie i zapewniac im bezpieczenstwo, natomiast na czynniki z nami nie zwiazane nie mamy wplywu, trzeba wyluzowac i nie brac sobie tego do glowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry