• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :-)

Mnie tez od wczoraj boli glowa. Teraz w sumie lekko, ale jest to meczace. Wczoraj caly dzien-cala noc-i dzis od rana... zastanawiam sie nad apapem (z bolem serca). Moj maz chce mnie wieczorkiem na ognisko porwac pod Poznan... z bolem glowy srednio to widze, a juz jestem niezle zmeczona tym stanem :baffled:

ja też po trzech dniach męczenia się wzięłam apap i wypiłam mocną kawę z mlekiem, ale nie rozpuszczalną tylko parzoną i dziś się obudziłam bez bólu, też brałam z ciężkim sercem, ale tu dziewczyny piszą żeby się nie martwić, że też przecież nie jemy tego na tony, a że jak trzeba czasem to trzeba, bo jak się męczysz to i dzidziuś zmęczony, więc jeśli raz weźmiesz to nic się nie stanie... mnie już dziewczyny uspokoiły,

reklama
hehehe, ja z innej beczki :)

Misia na poprawe humorku dedykuje piosenke z tego filmu ktory wczoraj ogladalam chyba po raz 6 i ktory zawsze, zawsze, zawsze sprawia ze wszystko jest bardziej kolorkowe bo jest uroczy:)

[video=youtube;7UyKSokX_Kc]http://www.youtube.com/watch?v=7UyKSokX_Kc&feature=player_embedded[/video]#!

wlasnie tak darlam sie spiewajac heeheh ze kazdy moglby wejsc do domu i mnie zabic a ja nadal bym wyla z watpliwym talentem -I'll be there for you, these five words I swear to you. When you breathe, I wanna be the air for you
I'll be there for you!!

hehehe :))))))) bosze wczoraj przeczytalam ze Karmelek mnie slyszy! :o no to chyba nie stwierdzi ze mamusia ma mily glosik;D

mamolka to ze puchna od upalow to jedno. ale ta pokrzywka z bablami co mialam na nogach do poziomu kostek, a do tego zaczerwienion bable na lydkach, pieczenie/swedzenie/uczucie jakby milion igieleg sie wbijalo to drugie :] do tego w tym samym czasie swedzialy mnie nadgarstki. a po godzinie po bablach i swedzeniu nie bylo sladu.

tunia skopjuje Ci co napisala moja cięzarna znajoma, rowniez walczaca z migrena od lat. takze w ciazy, ze mozna przyjac na raz dawke 1000mg paracetamolu. [ja mam apap 500mg] kolejna po rownych 6 godzinach dopiero. Taka dawka pomoze przy migrenie, jesli zazyje sie ja zaraz po przebudzeniu, zanim glowa i zmysly zaczynaja łupać.

tunia skopjuje Ci co napisala moja cięzarna znajoma, rowniez walczaca z migrena od lat. takze w ciazy, ze mozna przyjac na raz dawke 1000mg paracetamolu. [ja mam apap 500mg] kolejna po rownych 6 godzinach dopiero. Taka dawka pomoze przy migrenie, jesli zazyje sie ja zaraz po przebudzeniu, zanim glowa i zmysly zaczynaja łupać.

ja świadomie nie wzięłam od razu tego apapu, bo już brałam wcześniej kilka razy i uznałam, że się przemęczę, bo lekarz twierdzi, że dziecko moich migren nie odczuwa i nie mają one wpływu na rozwój maluszka, ale jak mówię, wczoraj był 3 dzień męczarni więc już musiałam, a było tak, ze puściło na godz i zaczęło wracać więc wzięłam,
ale już nie mówię o tym bo mi wróci od samego myślenia....:baffled:

Salomii akurat nie z tej strony Krakowa mieszkam :-p A tak poważnie ależ mi się dostało - aż mi głupio :zawstydzona/y: Ale normalnie wysiedzieć nie mogę! :-( Wyszłam jeszcze pochodzić koło domu ale dziś pogoda jest nieodpowiednia - za duszno więc siedze na necie a później będe się szykowac do lekarza.
Ja te kwiatki w cieniu przesadzałam, i stwierdziłam że to najmniej męczące zadanie... a tu jednak pozostaje mi oglądać tv lub czytać książki... tylko się boję, że strasznie przytyję prowadząc taki tryb życia :sorry2:
Eh zawsze coś...

Tunia moze to i glupie ale tu ludzie czesto mowia ze na bole glowy bardzo dobrze robi woda.. tzn picie wody w jak najwiekszych ilosciach, moze warto sprobowac?? tzn w Twoim przypadku dodatkowo:) my tu pijemy wode z kranu wiec zrodlo mamy nieograniczone, chodzi o to by byla zwykla niegazowana :)
ja sie najadlam bulek ze szczypiorkiem i serkiem ktory ostatnio odkrylam a ktory smakuje jak mozarella w kremie mniaaaam, teraz uciekam do miasta, trza w koncu ruszyc tylek, po moim spiewaniu boli gardelko heeh

Tunia moze to i glupie ale tu ludzie czesto mowia ze na bole glowy bardzo dobrze robi woda.. tzn picie wody w jak najwiekszych ilosciach, moze warto sprobowac?? tzn w Twoim przypadku dodatkowo:) my tu pijemy wode z kranu wiec zrodlo mamy nieograniczone, chodzi o to by byla zwykla niegazowana :)

ależ ja wypijam przynajmniej 1,5 l wody dziennie plus herbatka, soczek, zwłaszcza przy migrenie,bo mam wymioty więc jak jeść nie mogę to dużo piję żeby się nie odwodnić, i jeszcze jogurciki pitne bo to bardzo lubimy....

słuchajcie jaka ja głupia jestem, byłam na targu i kupiłam 2kg czereśni, 2 kg ogórków, na małosolne by zrobić, i 3 kg pomidorów, a teraz mam wyrzuty sumienia że takie ciężary taszczyłam, całe szczescie że tylko 50 m do auta ale to zawsze dźwiganie. już sobie obiecałam że nigdy więcej! :no:

Ja wczoraj takie zakupki cięższe miałam. Ale ja sobie to rozkładam na jedną rękę drugą i do plecaczka. Wtedy kręgosłup i mięśnie brzucha nie są tak obciążone.

Czekamy na relację z wizyty!:-)

reklama
hej dziołszki ;-)

a kto tu tak nieladnie dzwiga nununu nie wolno dzwigac !!! :tak:

a mnie rano skurcze dopadly :zawstydzona/y: wczoraj za duzo chodzilam bo za dobrze sie czulam :no: a dzisiaj tylko do kibelka i do wyra zeby nie obciazac szyjki ale zla jestem na siebie.:wściekła/y:na szczescie brzuch nie twardnial tylko bolal nie bardzo moco i szprycuja mnie nospa i magnezem. wkuli mi ten wenflon a wczoraj ostatnia kroplowa byla i tak z nim chodze i ani sie wygodnie polozyc ani nic.:dry: na szczescie nie boli jak ten co byl na drugiej rece...

niech mi sie obiad przezre i ide nynac dalej ... jutro moze lepiej juz bede sie czula.
aaaa a milenka ma 36cm dlugosci :szok: takie malenstwo ale olddycha sama i ma sie dobrze.

caluje i uciekam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry