• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

w grudniu tylko będzie chciało więcej prezentów :-D bo mikołaj, urodziny i gwiazdka :-D

no u nas jak dobrze pójdzie to jeszcze będzie miał imieniny ;-)

Moja mama wróciła przedwczoraj z trzydniowej wycieczki po zachodniej stronie wyspy, była nad oceanem. Wróciła cała w ochach i achach i tak sobie pomysleliśmy, ze być może tez byśmy pojechali. U nas w sierpniu długii weekend, własnie prowadzimy rozmowy ze znajomymi może by pojechali z nami. To już ostatnia taka wycieczka później już nigdzie nie pojedziemy razem bo mąż nie ma urlopu ani troszkę do wykorzystania. Przemek tylko ma obiekcje bo ja powiedziałam, że w takim układzie to Julke byśmy zostawili z moją mamą bo co to za zwiedzanie z dzieckiem a on, ze powinniśmy ją zabrać :szok: No i nie wiem teraz czy to mnie tak łatwo przychodzi pozostawienie dziecka, może ja jakas zła matka jestem? Z drugiej strony jak ona mi tak wstaje o 8:30 i do 22 za mną łazi i mi ciągle nadaje, spiewa i zadaje tysiące dziwnych pytan to ja każdą chwile staram się wykorzystywać na odpoczynek, którego teraz nie mam wcale :no:... Nie wiem już sama wolałabym ją zostawić bo mnie samej już będzie nienajłatwiej a jeszcze ją co chwila wyciągać z tego fotelika, zapinać, stawać na siusiu co godzinę, pewno w hotelu nie bedzie chciała zasnąć.. nie wiem już sama...

reklama
Moja mama wróciła przedwczoraj z trzydniowej wycieczki po zachodniej stronie wyspy, była nad oceanem. Wróciła cała w ochach i achach i tak sobie pomysleliśmy, ze być może tez byśmy pojechali. U nas w sierpniu długii weekend, własnie prowadzimy rozmowy ze znajomymi może by pojechali z nami. To już ostatnia taka wycieczka później już nigdzie nie pojedziemy razem bo mąż nie ma urlopu ani troszkę do wykorzystania. Przemek tylko ma obiekcje bo ja powiedziałam, że w takim układzie to Julke byśmy zostawili z moją mamą bo co to za zwiedzanie z dzieckiem a on, ze powinniśmy ją zabrać :szok: No i nie wiem teraz czy to mnie tak łatwo przychodzi pozostawienie dziecka, może ja jakas zła matka jestem? Z drugiej strony jak ona mi tak wstaje o 8:30 i do 22 za mną łazi i mi ciągle nadaje, spiewa i zadaje tysiące dziwnych pytan to ja każdą chwile staram się wykorzystywać na odpoczynek, którego teraz nie mam wcale :no:... Nie wiem już sama wolałabym ją zostawić bo mnie samej już będzie nienajłatwiej a jeszcze ją co chwila wyciągać z tego fotelika, zapinać, stawać na siusiu co godzinę, pewno w hotelu nie bedzie chciała zasnąć.. nie wiem już sama...

poza tym w brzuszku, dzieci jeszcze nie mam, ale myślę, że jeśli macie możliwość pobyć choć chwilę razem i odpocząć, a mama twoja zajmie się Julką, to może powinnaś to wykorzystać, domyślam się, że nie łatwo rozstać sie z córeczką na kilka dni, ale wypoczynek też Ci się należy i przede wszystkim kilka romantycznych i być może namiętnych chwil z mężem, masz prawo odpocząć, zwłaszcza, że jak przyjdzie na świat następna pociecha to pewnie nie prędko Ci się to uda, tak więc może wykorzystaj nadarzającą się okazję, a małą zostaw mamie, na pewno dobrze się nią zajmie...

Hejka, nie będę się powtarzać ale GORĄCO!!!!!!!!!!!!!!!! Zdycham i tylko podziwiam mojego pięciolatka, któremu żadna pogoda nie jest straszna: ma tyle energii, że normalnie mu zazdroszczę...

SARKA - na wymioty cały czas dostawałam leki, ale po pierwsze: są średnio skuteczne, a po drugie one obniżają ciśnienie, a moje jest zatrważające: 65/40:-(.
Rany, mam tyle zaległości, zaraz muszę iść z mężem do banku, potem zrobić zdjęcie do dowodu i złożyć wniosek o jego wymianę - zachciało mi się wychodzić za mąż... U mnie jest 37 stopni... Zdycham, po prostu dzisiaj zdycham.
I tym optymistycznym akcentem żegnam się z Wami na razie życząc miłego popołudnia (mimo wszystko...)

poza tym w brzuszku, dzieci jeszcze nie mam, ale myślę, że jeśli macie możliwość pobyć choć chwilę razem i odpocząć, a mama twoja zajmie się Julką, to może powinnaś to wykorzystać, domyślam się, że nie łatwo rozstać sie z córeczką na kilka dni, ale wypoczynek też Ci się należy i przede wszystkim kilka romantycznych i być może namiętnych chwil z mężem, masz prawo odpocząć, zwłaszcza, że jak przyjdzie na świat następna pociecha to pewnie nie prędko Ci się to uda, tak więc może wykorzystaj nadarzającą się okazję, a małą zostaw mamie, na pewno dobrze się nią zajmie...

no w sumie to postanowiliśmy, że jakby co to Julka poszłaby spać na noc do babci w sobotę bo my chcielibyśmy wczesnie wyjechać ok. 5 rano, całą niedzielę, w niedzielę przespalibyśmy się w hotelu, cały poniedziałek i wrócilibyśmy wieczorem. To w sumie by tylko dwa dni były. Nie wiem już sama, kiedyś planowaliśmy, ze chcemy polecieć sobie na Gran Canarię razem (bo ja byłam w zeszłym roku w grudniu z corą i mamą bo Przemek musiał pracowac) i też mielibyśmy ją zostawić na tydzień z moją mamą, a przecież tydzień a dwa dni to jest różnica. Mam trochę wyrzutów sumienia ale w końcu nie można byc tak uwiązanym, to, że jesteśmy rodzicami to znowu nie znaczy, że wszędzie tylko z dzieckiem :-(

Nadeszły chmury w oddali słychać burzę ciekawe czy będzie padać. Z utęsknieniem czekam na deszcz od 3dni a tu nic... Ratunku....

ja też chcę deszcz!!! skwar straszny i duchota, ale nie tylko ciężarówki mają dość, wszyscy dosłownie, z kim nie rozmawiam to już zmęczony tymi upałami, moje dwie babcie strasznie są już zmęczone, jednej tak puchną nogi, że biedna ledwo chodzi... chyba tylko wczasowicze cieszą się z takiej pogody, bo na wakacje i kąpiele i opalanie wymarzona.... ale nie na siedzenie w mieście i życie codziennie:no:

reklama
Nie no PATOLOGIA:no: Myangel musiałam wyłączyć oglądanie tego filmiku bo jest niesmaczny dla mnie...
A słyszałyście o 5 małolatach w gimnazjum w Polsce, które zaszły w ciążę poprzez grę "słoneczko"?? :dry:Dziewczyny układały się nagie w kółko a chłopcy z nimi uprawiali po kolei seks i wygrywał ten, który wytrzymał najdłużej :no: Skąd oni biorą takie rzeczy?? :szok: Potem płacz "jak to możliwe, że są w ciąży" ... i biedne maleństwa cierpią.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry