• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witam!;-)
U nas w miarę jest, 25 stopni, ale fajnie wieje. Mam nadzieję, że spadnie dzisiaj ten zapowiadany deszcz.
Wyruszamy zaraz do teściów pośmierdzieć, zjeść obiad i odebrać autko od mechanika.
:-Dto miłego smierdzenia:-D

posiadaczki rogala czy jak to sie tam zwie, rozumiem ze zadowolone jesteście z poduchy?
widziałam taką PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 s (1141461604) - Aukcje internetowe Allegro
i coś ala kojec Motherhood PODUSZKA KOJEC W-wa SKLEP (1159136507) - Aukcje internetowe Allegro
co macie? co lepsze?

kiedys oglądałam program gdzie pytato ludzi z róznych krajów odległych, jak Stany, Australia itp jak widzą Polskę, co o niej wiedzą..i jednoznaczne padały dpowiedzi, że tam komuna, skrajna bieda, i pijaństwo:szok: to smutne:-(a zarazem smieszne:-D

a ja widziałam program gdzie powiedzieli, że połowa brytyjskich uczniów nie wie jak się nazywa stolica ich państwa:-D

a jak byłam w liceum na wymianie językowej w niemczech, to niektóre rodziny, u których mieszkali moi znajomi pokazywała im jak się odkręca wodę w kranie albo spuszcza wodę w toalecie, bo myśleli, że my w Polsce chodzimy załatwiać się do wygódki poza domem albo robimy w wykopanego dołu....

a moje przyjaciółka, która jest germanistką i studiowała jakiś czas w niemczech, poznała kupę fajnych ludzi, przyjaźnią się do dziś, nic do niej jako Polki nie mieli, co ciekawe wielu Niemców do Polski jeździ, niektórzy mają znajomych i rodziny i nic do Polski i Polaków nie mają, ale i tak nawet wśród nich krążyły dowcipy, że Polak złodziej i pijak,

myślę, że o nas na zachodzie myślą tak jak my np o rumunach albo o rosjanach

hej kobietki

u nas dzisiaj fakt - pochmurno i trochę chłodniej, ale za to strasznie duszno:baffled:
pewnie burze, o których pisałyście dojdą i do nas.

obudziłam się z bólem głowy, więc wzięłam Panadol i przechodzi. Wolę wziąć zanim się na dobre rozkręci bo potem już nic nie powstrzyma migreny i kilka dni mam z główki:tak:

zauważyłam, że jak zmienia się pogoda to mnie boli bańka - może jestem ciążową homeopatką?...

sarka ja mam taką:
Tchibo - Poduszka do karmienia i leżenia na boku
i jestem z niej bardzo zadowolona

obudziłam się z bólem głowy, więc wzięłam Panadol i przechodzi. Wolę wziąć zanim się na dobre rozkręci bo potem już nic nie powstrzyma migreny i kilka dni mam z główki, zauważyłam, że jak zmienia się pogoda to mnie boli bańka - może jestem ciążową homeopatką?...

a wiesz, że to możliwe, ja mam dokładnie tak samo, w pierwszym dniu zmiany pogody czuję się gorzej, też budzę się z bólem głowy, jeśli nie jest to migrena tylko ból płata czołowego to wtedy pół dnia leżę z mrożonką na głowie, a jak migrena to apap od razu, z ciężkim sercem, ale potem się męczę dwa dni, a na trzeci usiłuję dojść do siebie...

Hej trochę mnie nie było bo przez kilka dni miałam problemy zdrowotne - jak się dowiedziałam spowodowane własną lekkomyślnością!!! Bolał mnie brzuszek i prawie cały czas spałam (albo zachowywałam się jakbym spała). Poszłam do kontroli lekarskiej i się okazało, że byłam odwodniona... Nawet chcieli mnie zatrzymać na oddziale pod kroplówką, żeby mnie nawodnić ale się nie dałam :P
Nawet przez myśl mi nie przeszło, że pije za mało - piłam 3-5 szklanek dziennie. A lekarka, że 3-4 ale LITRÓW powinnam...

Sarka poduchę mam w tym stylu co podajesz jako pierwszą i uwierz ja jestem zadowolona a i moja córcia też ją często bierze do zabawy. co do żelaza nie biorę jeszcze żadnego, tak na prawdę to mi chyba krew w ciąży poprawiła się kiedyś zawsze miałam problem z tym i często musiałam brać żelazo czego nie cierpiałam bo zawsze to się wiązało z zaparciami, ale teraz nie dość że się czuję dobrze to i chyba wyniki są dobre...
a z tą znajomością sąsiednich krajów powiem że nie jest dobrze chyba w żadnym państwie,
Doti ja stosuję zasadę że oprócz wszelkich napojów typu soki i herbaty ziołowe wypijam przynajmniej 1,5 litra wody, bardzo unikam herbaty czarnej i kawy bo po tym mam wrażenie że się nie napiłam a jeszcze bardziej odwodniłam :rofl2:

Ostatnia edycja:
Hej trochę mnie nie było bo przez kilka dni miałam problemy zdrowotne - jak się dowiedziałam spowodowane własną lekkomyślnością!!! Bolał mnie brzuszek i prawie cały czas spałam (albo zachowywałam się jakbym spała). Poszłam do kontroli lekarskiej i się okazało, że byłam odwodniona... Nawet chcieli mnie zatrzymać na oddziale pod kroplówką, żeby mnie nawodnić ale się nie dałam :P
Nawet przez myśl mi nie przeszło, że pije za mało - piłam 3-5 szklanek dziennie. A lekarka, że 3-4 ale LITRÓW powinnam...

to pić, pić i pić, ja piję min 2,5 l dziennie, ale mnie też strasznie suszy przy tych upałach, jedynym negatywnym skutkiem picia takiej ilości płynów jest częste bieganie na siku, ale dzidziuś chce pić to piję, i w dzień i w nocy jak się budzę....

reklama
Doti ja stosuję zasadę że oprócz wszelkich napojów typu soki i herbaty ziołowe wypijam przynajmniej 1,5 litra wody, bardzo unikam herbaty czarnej i kawy bo po tym mam wrażenie że się nie napiłam a jeszcze bardziej odwodniłam :rofl2:

po kawie uczucie odwodnienia czy spragnienia jest normalne bo kawa właśnie odwadnia, a konkretnie kofeina wyciąga wodę z organizmu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry