• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aha, do dziewczyn co narzekały na brzydkie włosy teraz podczas ciąży: obcięłam końcówki 2 cm, lepiej na równo niż cieniować jak macie rozdwajające czy łamiące się, zmieniłam szampon i witaminy z feminatalu na prenatal complex i już widać, że są lepsze i ciut ładniejsze, może trzeba trochę podziałać żeby lepiej wyglądały...

reklama
tunia ja mam tak, że jak jestem w domu to mogę jeść cały czas :-D a jak wychodzę coś załatwiać to daję radę bez jedzenia i jest dobrze. w każdym razie z moim apetytem to staram się już przystopować. bardziej zwracam uwagę co jem, a nie żeby dużo jeść. dziecko nie potrzebuje tyle ile wszystkie babcie mówią. ważne żeby dostarczyć to co wartościowe

ten nasz obiad to nie aż taki skromny :-p bo mamy osobną salę, kelnera do własnej dyspozycji, będzie przystawka, zupa, danie główne, deser, i napoje, także alkohol dla chętnych, ten skromny obiad to sobie kosztuje ponad tysiąc złotych, jeszcze nie wiem ile, bo samo jedzenie tysiąc, a napoje po obiedzie już się policzy,

to mnie pocieszyłyście, że nie trzeba też tak od razu wszystkiego mieć,

co do facetów jeszcze raz przypomnę radę mojej babci: facet jest głową, mądra kobieta szyją, która tą głową kręci

o matko tu ja nie jest sie non stop on line to już ma sie niezłe tyły i kupe nadrabiania, :szok:zlitujcie się:-D

zobaczcie zalogowałam się na glitery i znów nie mam tego napisu shit:wściekła/y:

wrublik chyba bym mężowi do główki nastukala gdyby mnie tak postawił przed faktem wyprawiania imienin dla dziecka, soja droga to nawet jestem troche zdziwiona bo ja nie wyprawiam imienin, u dzieci tylko urodzinki, imieninki skromnie jakiś upominek ale tylko od nas i bez gości:tak:a imieninki to juz sam jak bedzie sobie duzy, to bedzie sobie wyprawiał.
Ja za to w srode mam 5 urodzinki swojego małolata i wszelkie nowości kulinarne proszę umieszczać na odpowienim wątku bo brzmia kusząco:-)

krolcia o Twoim przypadku juz nie wspomnę, chyba bym się zabrała i pojechała sobie na ten week, nie wiem do rodziców, do siostry a maż skoro sobie zaprosił to niech gości:wściekła/y: w ogóle to nie rozumiem taki zaproszeń, planów, decydowania bez konsultacji z drugą osobą:wściekła/y:
Tunia tiaaa placki ziemniaczane, a kto by to tarł...chyba też sami goście:-D

Dziewczyny co do zakupów to ja w obecnym stanie chwale sobie zakupy on-line, juz kilka razy zakupowałam w Piotrze i Pawle, naprawdę polecam, sa solidni i rzetelni, zamawiam i zaraz mam dostarczone, nie musze dźwigać ani łazić bez sensu po markecie:tak:z poczatku byłam przeciwna no bo jeszcze tu dupsko usadzic to nic tylko się rozrastać, ale naprawde z wielu powdów jest to super sprawa, juz się przekonałam, do tego dużo sie oszczedza bo nie wpadasz w pułapki marketingowe obecne na każdym kroku w sklepach tylko robie sobie listę co mi trzeba i zamawiam:tak:

Tunia włosy na początku ciąży trochę mi się podniszczyły ale teraz zauważam już poprawę, tyle że na początku to chudłam to i włos na pewno osłabł, a teraz to wspólnie nabieramy sił, mam nadzieję że dzidzia też coraz silniejsza jest :)
a teraz to już powoli się zwijam, raczej weekend spędzę poza komputerem więc życzę wszystkim udanego spokojnego wypoczynku i do spotkania w poniedziałek :-D
sarka a imieninki zdecydowaliśmy małej robić tylko z tego względu że cała rodzina bardziej obchodzi imieniny, ale urodziny tez nie przechodzą bokiem :)

Ostatnia edycja:
Tunia no widzisz na każdego, co innego ... ja w porzedniej ciazy brałam Feminatal i miałam boskie włosy, teraz biorę Pregna plus, nawet powiem że sa ciut juz lepsze, a paznokcie to na pewno, bo mi sie nie łamia a mam długie;-)

Ja się na razie żegnam, wybywam na dwa dni do siostry, najpierw musze psa do rodziców zawiźć, być może sie od niej z kompa odezwe jak bede miec chwilkę. Na razie i bez żadnych mi tu dolegliwości proszę;-)

miłych wyjazdów ewwe i sarka

no zapomniałam, że ziemniaki na placki się trze, bo je je robię w blenderze, siekam cebulę, ucieram ziemniaki i mieszam, zmieniam tylko końcówki, dlatego taki cwaniak ze mnie z tymi plackami

miłych wyjazdów ewwe i sarka

no zapomniałam, że ziemniaki na placki się trze, bo je je robię w blenderze, siekam cebulę, ucieram ziemniaki i mieszam, zmieniam tylko końcówki, dlatego taki cwaniak ze mnie z tymi plackami

ja to bez blendera już sobie życia nie wyobrażam hehe wszystko tam wrzucam i gotowe. czy ziemniaki na placki, czy kapustę na surówke, albo marchewkę z jabłkiem - szybko i bez wysiłku :-D

Ja mam taki robot kuchenny, gdzie jak na tarce wszystko mozna pociac. Tarki wymienne wiec teraz placki ziemniaczane to jedna z najszybszych potraw. Tez sobie nie wyobrazam bez tego juz zycia. Ale blender sobie kupie bo w moim robocie jest jeden minus, nic na papke nie utre, zwlaszcza np. zupy. A przy dzidzi taka opcja sie przyda :-)

reklama
oj blender przy dzidzi to się przyda na pewno.

a ja właśnie przesadziłam - zjadłam taką porcję na obiad, że aż mnie brzuch teraz boli, czuje taki ciężki - masakra. a miałam sobie odpuścić wielkie jedzenie a tu masz... dobry obiadek i pokusa silniejsza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry