Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
to kaj się budujecie ??Tunia, wiem, że agaj chodzi o to, żeby mieć wgląd w rachunki, ale sama powiedziała, że nie ma umowy na wynajem, a wtedy wiesz... ma się trochę ograniczone prawa. Jasne że tak byłoby uczciwiej, zgadzam się z Tobą Tuniu w całej rozciągłości:-)
Nam się ciąża zbiegła z zakupem działki i rozpoczęciem budowy naszego wymarzonego domku. Nawet nie mam siły o tym myśleć, każdy papierek kosztuje, jeszcze nic nie zrobiliśmy, a już w 2 miesiące wydaliśmy na pierdoły jakieś 10 tysi... Co miesiąc odkładamy coś jeszcze na wyprawkę dla młodego, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku:-( Strasznie drogie to życie...
ja przepraszam, że zmienię temat, ale muszę się pochwalić
kupiłam buty w rozmiarze 35!!!!czyli o dwa nr większe niż dotychczas, w 34 ledwo nogę wkładałam, więc uznałam, że jak mi jeszcze spuchnie to znów nie włożę stopy do buta, a 35 są ciut za luźne, więc wychodzi na to, że aktualnie stopa spuchła mi do rozmiaru 34,5
jakby mi tak już zostało po ciąży to byłabym przeszczęśliwamoże to głupie, ale jak się latami nie może kupić takich butów jakich się chce i trzeba wybierać i dobierać z tego co jest w r 33, to kupienie butów w ciągu kilkunastu minut po wejściu do sklepu to dla mnie kosmos
aż zadzwoniłam sie mamie i siostrze pochwalić, bo one zawsze widziały jak się męcze z tym, że bardzo ciężko mieć ładne buty mając tak małą stopę...
to się rozpisałam o butach,hihi
No właśnie tak przypuszczałam że za wiele zrobić nie możemy, skoro osoba która nam wynajmuje żąda takiej a nie innej kwoty. Tylko niech nam nie ściemnia że czynszu jest 500zł skoro wiemy, że teraz po ostatniej podwyżce jest 410....więc wcześniej było jeszcze mniej i ona miała kasę. A teraz mówi że chce odstępne podnieść o 50 zł no bo jak uznała "to i tak niewiele" a czynsz poszedł w górę. Tylko odstępne to ja rozumiem za standart mieszkania etc, a ona nic w nie nie inwestuje- wchodziliśmy do pustego mieszkania. I wszelkie "udogodnienia"robiliśmy na własny koszt.
A powiedzcie proszę jak jest właśnie z umeblowaniem, naprawami etc? Bo sporo rzeczy musieliśmy kupić żeby w ogóle tam funkcjonować i spytaliśmy jej czy możemy część rzeczy zostawić jak będziemy opuszczać za rok mieszkanie. A ona "no to sie dogadamy na końcu etc" Ale jakie na końcu? wiem, że jak nic nie będę mieć na piśmie to na końcu mogę sobie pomarzyć że coś nam odbije z racji tych inwestycji w mieszkanie. AA umowę wynajmu mamy z nią tylko nigdzie ona tego nie zgłasza, że wynajmuje. Ona figuruje tam w zameldowaniu etc i popycha ściemę do Spółdzielni że kuzynka tam mieszka....:/ Jesteśmy teraz przed przedłużeniem umowy, ale mocno się zastanawiamy bo zobaczyła że ja w ciąży więc już chce podwyżek bo nam zależy....
OLCIA - DZIĘKI wielkie :*
ja przepraszam, że zmienię temat, ale muszę się pochwalić
kupiłam buty w rozmiarze 35!!!!czyli o dwa nr większe niż dotychczas, w 34 ledwo nogę wkładałam, więc uznałam, że jak mi jeszcze spuchnie to znów nie włożę stopy do buta, a 35 są ciut za luźne, więc wychodzi na to, że aktualnie stopa spuchła mi do rozmiaru 34,5
jakby mi tak już zostało po ciąży to byłabym przeszczęśliwamoże to głupie, ale jak się latami nie może kupić takich butów jakich się chce i trzeba wybierać i dobierać z tego co jest w r 33, to kupienie butów w ciągu kilkunastu minut po wejściu do sklepu to dla mnie kosmos
aż zadzwoniłam sie mamie i siostrze pochwalić, bo one zawsze widziały jak się męcze z tym, że bardzo ciężko mieć ładne buty mając tak małą stopę...
to się rozpisałam o butach,hihi
. Rozmiar 40-41. A jak weszła moda na buty z czubkiem to w ogóle nie mogłam sobie butów dobrać

! Nie dość, że but 40 lub 41 to jeszcze z czubem
!!! Jak u clowna!!!!
to kaj się budujecie ??ja za wodzisławiem mam meline postawioną w zeszłym roku
no budowa to wydatek nie lada mały całe szczescie zesmy sie załapali na kredyty( dwa jeden musiał być na instalacje wszystkie czyli seta) trzymam kciuki! ja gdybym zaś miała dom stawiać to wolałabym kupic dom wybudowany... ale cuz jak juz jest to trza kończyć i sie wprowadzać
![]()
.
.