reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Iza to cytat "Starsze dzieci, już nawet roczne, mogą mierzyć temperaturę termometrem lekarskim pod pachą. Należy jednak wtedy małemu dziecku przytrzymać rączkę przez około 5 minut, aby pomiar był skuteczny"

No i pytasz czy skuteczny? Mierzę tylko tym jednym więc nie mam porównania i co mam teraz powiedzieć? :-D A rtęciowe mają wycofać chyba... :dry:
Jest ok, i jak kilka razy pod rząd mierzę to różnica 0,1- 0,2 to chyba nie duża pomyłka:sorry2: mam właśnie ten identyczny co wkleiłam :tak:

Stefanka ja nie mam pojęcia o nianiach ale tak normalnie to koło 8-12zł u nas w okolicy. A takie na wyjazd? :szok: nawet się nie orientuję :no:;-)
A gdzie się na wakacje wybieracie?

Monia no produkcja w toku i fajnie że zaglądasz :tak:

Kasia pochwalisz się dziełem? :-)

Tatuś lula Julę :-) fajnie...
Idę coś zeżreć :unsure::-D

reklama
paula nie wiem gdzie pojedziemy i czy akurat w wakacje bo pamietaj ze moj stary w szkole nie pracuje a urlopu ma tylko 28 dni na rok. to nie chodzi o to ze ja wyjade a ktos do Gai przyjedzie heheh tylko to taka forma opieki :) wcale nie koniecznie w wakacje.

hej hej hello!
Paula, zastanawiam się tylko czy jest różnica między tymi droższymi. Bo wiem, że innych firm podobne są zarejestrowane jako urządzenia medyczne w urzędzie rejestracji produktów leczniczych, wyrobów medycznych co zawsze jest jakąś tam dodatkową gwarancją. No a ten nie ma czegoś takiego ale niech już Darosław zadecyduje. Szkoda mi kasy, jak D. potem powie że coś nie tak... ale jak Twój termometr się nie myli, to chyba zdecydujemy się na ten sam :-) niom ja mierzyłam elektrycznym ale też tylko jednym i za każdym razem coś innego wskazywał, ale teraz są takie termometry wyglądają zupełnie jak rtęciowe tylko zamiast rtęci mają jakąś tam inną substancję,że są bezpiecznie (jeśli nie brać pod uwagę tego, że są szklane). Tylko chodzi o to, żeby małego w nocy np kontrolując nie budzić i gdzieś tam nie wciskać tego miernika a tak to pyk i już...:tak:
Kata u nas też D. zawsze nosi małego bo też jest to straszliwe wyzwanie z mierzeniem temp.:-D:-D tylko ten elektroniczny nam źle wskazywał..zazwyczaj zaniżał taki Babyone chyba
Kasiamaj no strasznie się cieszę z tych jego kroczków a Kubuś no proszę ... kupka do nocniczka brak mi słów z podziwu:-D Marcel nawet chwili nie chciał usiedzieć na nocniku więc gonie męczę i schowałam go na szafę... mam nadzieję, że się doczekam niedługo takiego samego triumfu:-D
ale z Ciebie zdolniacha, jaka ta mata?? masz zdjątko?? pochwal się może jakaś masowa produkcja na allegro??:-D

No a u mnie cisza chłopy śpią, mały wcale nie był chętny, wolałby jeszcze podreptać ale tata go uśpił i już:tak:
Buziaczki dla wszystkich i tych z którymi jeszze nie miałam okazji się witamć więc teraz to robię Witojcie!!:-D

Wpadłam tylko powiedzieć dobranoc :-)
Ale może coś jeszcze napiszę.
Iza, ja też zastanawiam się nad kupieniem takiego elektronicznego termometru. Mam takie niby elektroniczne, co wskazują za każdym razem inną temp. i cały czas mierzę młodemu rtęciowym. Ale to męczące jest np. nocy. Także kupuj Ty, a później mi powiesz czy warto:-)
Stefanka, ja Ci nie będę pisać o cenach warszawskich, bo stąd to na pewno ci się nie opłaca brać kogoś na opiekunkę. No chyba, że chcesz wiedzieć:-D, to tu ceny wahają się od 2tys. do 4 na miesiąc. Minimum jakie chce taka niania to 15zł/h, maximum (z jakim się spotkałam) 100zł/h:szok::szok::szok:. Rzadko można znaleźć kogoś tańszego. Chociaż moja koleżanka płaci 1500zł, ale to starsza Pani i "po znajomości". Jakbyś chciała kogoś ściągać w stylu "operki" to nie wiem, czy nie musisz płacić za podróż, opłacać jakiś kurs językowy itp. Ale to musiałabyś się kontaktować z biurem au pair.
Monia, ja też nie nadążam z produkcją, a raczej z czytaniem. Ale to fajowo, bo widać, że BB żyje.
Aga, dziś sprawdziłam 21. Jeszcze zostało mi 23. Chciałam Wam wstawić jedną pracę, abyście zobaczyły jakich "inteligentów" uczę, ale aparatem to g... widać, a skanera nie mam:crazy:
Kasiamaj, ty masz dwoje dzieci, bo piszesz "moi się jeszcze bawią", czy jedo z tych dzieciaków to po prostu pies?

Ostatnia edycja:
Witam

Ja się szykuję na jutrzejszym dzień bo muszę jakoś pobrać siuśki do pojemników i na morfologie jadę z dziećmi i sam też ze sobą aby przykłada dać dzieciom :tak:
Ten wirus nas nie opuszcza dzieciaki nadal kaszlą z dnia na dzień gorzej pewnie będę znowu u lekarz w tym tygodniu :-(

Jeśli chodzi o termometr to mam zwykły elektroniczny 1 min. pomiaru i nie narzekam bo go przetestowałam na sobie jak wysoko gorączkowałam to raz rtęciowy raz elektrycznym i mylił się o jedną kreseczkę ale wiadomo że ciepłota ciała jest zmienna i zawsze co pomiar będzie się różniła o jakieś 3 kreski w tą czy w tamtą stronę :sorry2:

DotaZ
dzięki za wiadmość na nk a krzysiu ślicznie je do twrzy mu z tym jedzeniem

Stefanka jeśli chodzi o warszwe i okolice to takie są ceny u nas za 8 godz. od pon-piąt 1300-2000 zł są drogie jak cholera ale może ktoś się skuś na okres wakacyjny przyjechać do Anglii

Aga zdrówka życze

Monia ja też nie zwsze wszytko jestem w stanie przeczytać i odpowiedzieć wszystkim chociaż bym chciała

Grzechotko odpoczywaj nam i wracaj do nas

Paula jak moję szkraby wyzdrowieją mam taką nadzieję to obiecuje że cie odwiedzę z Madzią

Dzień doberek!
Muszę się pochwalić, że mój dzień zaczął się dziś o 4.30. :-):-):-) Niestety, dziecko moje nie dało się już uśpić i musiałam wstać, a teraz właśnie mi jęczy.
A WY co? Śpicie? Niemożliwe :no::no::-D:-D:-D

Anetka, w Warszawie to raczej nie znajdziesz nikogo za 1200zł, chyba że po znajomości. Ja chciałam na początku opiekunkę do małego i się orientowałam, to najmniejsza stawka 2tys. I szybko zrezygnowałam.

Dzień dobry!!!

Asia 2 tys? :szok::szok::szok: Ile trzeba zarabiać żeby tyle opiekunce zapłacić? :szok:

Anetka zapraszam z całą trójeczką ;-):-):tak:

A moja małotetnia tak strasznie wczoraj cierpiała na ząbale że szok!!!:-(Jeszcze jej takiej nie widziałam. Jęczała, smokiem strzelała że o mało go nie przerwała, paluchami sobie dziąsła skrobała i usnęła o północy :szok: ze mną w łóżku :zawstydzona/y: pospała do 7.50 więc nie najgorzej :tak: Oj ciężko idzie to ząbkowanie. A najgorsze przed nami :-(

Miłego dnia dla wszystkich!!!

reklama
Paula usciskaj Juleczkę:tak:bidulka...no ja moge napisac to samo.....mały zasnął po 19-tej i juz po godzinie obudził sięz takim płaczem.....boze tak mi go szkoda, dostał czopek i spal do 8:00...ciesze sie,ze w dzien go nie mecza te durne zabki...

No i zdrówka zyczymy!!!!:tak:

:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry