reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

Karolca, od razu widać, że rzadko bywałaś na forum. Inaczej nie wytrzymałabyś do tej pory bez kupowania, prania, prasowania.... My już od dawna jesteśmy przygotowane i jeśli ktoś się jeszcze wstrzymuje to tylko ze względu na remonty i inne obiektywne przeszkody. Mobilizujemy się tu wzajemnie i uświadamiamy co jeszcze będzie potrzebne. No i oczywiście kwestia kosztów - zakupy na hurrra, raczej przekraczają przeciętny rodzinny budżet ;)

Te koszty najgorsze ale cóż dla maluszka wszystko. Właściwie to nie wiem od czego zacząć. Może dzisiaj wybierzemy rzeczy, które będą prane. I pomóżcie jaki proszek polecacie?? Oprócz proszka jakiś płyn do płukania??
Właściwie został miesiąc chociaż wczoraj dziwne uczucie miałam bo jak pisałam wcześniej wg OM termin na 29 listopada:shocked2:Czyli jutro!! Ale wmawiam sobie że to niemożliwe. Z drugiej strony was też bolą brzuchy jak na @? I te pachwiny i krocze? Często jak połamana chodzę. Najgorzej wstać i rozchodzić to wszystko. Czy to będzie jeszcze miesiąc trwać???? Wiem że dla dziecka lepiej aby urodziło się w styczniu ale wolałabym jednak grudzień. W sobotę idę na wizytę zobaczymy czy mała się przekręciła.

reklama
Karolca ja wszystko prałam w Loveli i również z tej firmy używałam płynu do płukania ale tylko do sweterków. Wiem również, że dobre do prania rzeczy noworodków są płatki mydlane ze zwykłego szarego mydła.

Dziękuje mamoOskarka
Właśnie o loveli myślałam, moja siostra też tego używała i byłą zadowolona.
Mamy ten sam termin!!Ale na suwaczku dzień różnicy? Już wszystko masz gotowe??

karolciu: ja też pralam w Lovelli, swojego czasu była w biedrnce razem z plynem w promocji

becia: mam nadzieję, że z psiaczkiem wszystko będzie w porządku!

Mój też czasami cos "walnie" Najbardziej spodobało mi się pytanie: "Co boili? Skurcze Hexobrixa?" :-D

u

To ja się szykuję na wielkie zakupy. Pochwalę się później. Kurcze ale jestem do tyłu! Dzięki za odpowiedzi. Na pewno jeszcze nie jedno pytanie zadam:zawstydzona/y: Miłego dnia;-)

Ankubator, no skurcze Hexobrixa mnie powaliły :-D boskie!!! mnie jak złapią jakieś skurcze boleśniejsze to wręcz dostaję ochrzan, że to przez te herbatki, które piję :-D:-D jakby skurcze nie miały mnie prawa dotyczyć 2 9 miesiącu ciąży...

faceci są super fajnie, trzeba gdzieś zapisywać te ich hasła!!

Karolca, z wcześniejszych BB-dyskusji wynikało, że wiele dziewczyn pierze w proszku lub płynie do prania JELP. Ja też z niego korzystam. W streszczeniu doradzę tylko:
- korzystaj z proszków i płynów do prania - KOLOR (te do białego niszczą ciuszki i na dłuższą metę sprawiają, że zamiast bielsze, są żółte albo szare - Gosia, Twoja nauka nie poszła w las :));
- większość z nas pierze systemem: białe osobne, pozostałe kolorki razem;
- przy praniu rzeczy dla noworodka NIE UŻYWAMY płynów do płukania;
- BB-ciotki piorą wszystko: ciuszki, czapeczki, poszewki, prześcieradełka oraz ściągalne elementy z używanych wózków lub nosidełek.

Kota, ja też trzymam się systemu. Inaczej nie dałabym rady. M. wypił jedną herbatkę i podobno była ok, ale jakoś nie widzę, żeby sobie ją parzył :p ;)

MamoOskarka, mam nadzieję, że się podzielisz fotkami :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry