reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Aniu, popatrze u siebie, moze beda mieli.
Dziewczyny, moja watrobka zrobila dzis furore. Nawet sama sie skusilam na odrobine, rzeczywiscie dobra :tak:
Aniu, wiesz ze nigdy nie jadlam golonki? :-D

reklama
aniu- a słyszałaś o tej pascie czy ktoś z twoich znajomych ja używał:confused:

sencilla- ja też nigdy nie jadłam golonki:tak: w ogóle bardzo mało miesa jem...

karola-podziwiam cie że zawsze robisz dwa dania:tak: ja nie mam pomysłów a robie tylko jedno, bo niekiedy i tego jednego nie zjemy same z wiktoria;-)
a rodzinka bardzo sie cieszy mając wiktorie-zwłaszcza siostra, bo póki co się staraja o własne, a ja im "wypożyczam" wiki żeby się juz wprawiali:-D
i kiedys po połowie dnia sie śmiałam że szwagier nie będzie chciał mieć dzieci tak go wiktoria wymęczyła:-D aż z niego leciało:szok:

aneta- czy ta opiekunka to polka:confused:

pojawiło się tutaj pełno nowych mam ale na krótko i nie pamietam ich nicków,ale kojarze że jedna juz powinna urodzic, inna teraz ślubuje w PL... coś te mamy nie mają na nas czasu..... ;-)

niunia tak polka:tak:
Karola a tego kurczaka w piekarniku robisz:confused:
Jeszcze nie zdecydowałam co zrobię, placki po węgiersku jednak nie bo odgrzewane są niesmaczne, a musi być to danie które można przygotować wcześniej, a następnie później odgrzać:tak:
Od dziewczyn w szkole dostałam kilka przepisów, ale to głównie sałatki:tak: Coś wymyślę:tak: Na deser już postanowiłam, że zrobię sałatkę owocową, ale jeszcze nie wiem jaką:-D:-D:-):-)
Aniu ja też golonki nie jadłam nigdy i nie zjem:no::-D Aniu nie bywam w sklepach tureckich, ale jak znajdę gdzieś po drodze to zobaczę:tak:
Sencilla wątróbkę uwielbiam ale tylko drobiową z cebulą mmnniam pycha, ale nie robię bo mój M nie lubi:-:)no:

Bry!:-D

Jeśli chodzi o golonke to ja zjadam tylko najdelikatniejsze miesko:-p a resztę dojada mój M!:sorry::sorry::-)
Za to wątróbkę uwielbiam na wszystkie sposoby a mój nawet nie tknie!:laugh2::szok::wściekła/y::-D wiec kombinuję zawsze jakie inny obiad dla niego kiedy ja mam na nią ochote!:tak:
Co do pasty to wpiszcie nazwe w wyszukiwarke i sami zobaczycie ile jest forum z tym tematem..można ją nawet zrobić samemu w domu...ale to ciężka sztuka bo proporcje niedokadne i nie wychodzi!:angry::angry::angry:
Sencilla ja wczoraj też tak późno jeszcze pracowałam...do 23.00 w barze Z SUSHI;-)...na szczęście moje dzieci do perfekcji opanowały sztukę zasypainie samemu i na komende DO SPANIA:-D maszerują oboje do swojego pokoju i zasypiają tam bez zbędnych ceregieli o 20.00:tak::tak::tak:
A ja już po śniadanku, pakuje dzieciaki bo przed nami długi dzień!
Do wieczorka!

Dzien dobry,
ja wlasnie bylam spuscic troche krwi :-D a potem wybieram sie na usg i do lekarza, ciekawe jak szyjka mam nadzieje ze dalej trzyma...
u nas oczywiscie leje... no i od razu chlodniej ale to akurat dobrze, byle by juz lac przestalo, chociaz w sumie i tak mi nic po tym bo w domu siedze :-D

no nic ide po jakies sniadanko, a chetnym kawke zostawiam...
Milego dnia wszystkim! ;-)

P.S. Potem oczywiscie zdam relacje z wizyt...

Czesc
Niunia nie zawsze robie dwa dania,ostatnio tak jakos wyszlo.robie rosol w sobote i zaszwe starcza do poniedzialku(robie na nim inna zupe).:tak:
Ann ja sie skusze na kawke:tak:napisz poznij jak po wizycie:happy:
Ania jakie ty masz checi do pracy ,ja tez kiedys pracowalam po 10 godz dziennie a teraz 5 mi sie nie chce.Moze mi to przejdzie jak Michas bedzie wiekszy ,na razie chce z nim spedzac jak najwiecej czasu:tak:
Sencilla ty tez duzo pracujesz:happy: fajnie ze w domku:tak:Ja lubie taki dom pełen zycia :tak:
Aneta w piekarniku tego kurczaczka.Faktycznie najlepiej ,zeby mozna bylo odczac lu wstawic do piekarnika i miec spokoj:tak:Moze pizze sama upieczesz,lub spagetti (mozecie jesc z jednego talerzyka;-))
Pije kawke i ide do Michasia bo za pol godz pojdzie spac.

Ja już pranko zrobiłam, zaraz wstawiam następne, Nikodema do szkoły zawiozłam i po drodze na duże zakupy (spożywcze) wykręciłam:tak: Teraz wcinam śniadanko, kanapki z sałatą, pomidorem, rzodkiewką i serkiem na ciepło mniam:tak:. Myślę co dziś na obiad zrobić :eek::eek::eek: i zaraz pędzę na centrum poszaleć:-D:-D:-D

Karola nie mam piekarnika:no::no::no:
Aniu a Ty z dziećmi pracujesz czy do przedszkola chodzą 5 dni w tygodniu:confused:
Ann napisz koniecznie co powiedział lekarz:tak: Trzymam kciuki aby było dobrze:tak:
Sencilla a nie myślałaś, aby nauczyć Tosi zasypiać samej:confused: To jest bardzo trudne, ale później jaka wygoda włożyć dziecko do łóżeczka, przeczytać bajeczkę dać buziaka i wieczór dla siebie i męża:tak::-)

Mój Oliwierek w nocy się non stop budził, miał temperaturę do tego mega katar i męczył się biedaczek:-(

Do później kobitki:tak:

reklama
Anetko, moja Tosia pieknie zasypia sama, ale wczoraj cos jej sie odwidzialo i sie obudzila, no i zasnac bidulka nie mogla. Ladnie zasypia wieczorem, ale kilka ostatnich tygodni to byla mordega w nocy, budzila sie, nie mogla zasnac, plakala. Ale dzis sie za to wzielismy i znowu metoda "usnij wreszcie" ją traktowalismy. Nawet niezle nam poszlo, ale szyja mnie boli od spania zwinieta na kanapie w salonie :-D, bo wole nie byc z nia w pokoju, jak ja uczymy spac, bo ona to czuje.
A Twoj maz lubi kurczaka? to moze piersi duszone w jakims pysznym sosie, np. w ziolach, pieczarkach, pomidorkach, cebulce i czosnku, fajnie podane. Albo pod pierzynka ze szpinaku i sera zoltego.MOzesz wczesniej przygotowac, a pozniej tylko pod przykryciem podgrzac. Co TY na to?

Do góry