reklama
AnnaJ007
Fanka BB :)
W sklepach z serami pewnie będzie...
hej kochane - ale sie pogoda zrobila 
slonko swieci i blekit nieba ... cudo na grilla!
Sencilla mysle ze to ty mi ta pogode podeslalas... buziaki
co do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda
:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
My generalnie ruskie robimy - ale z jagodami z lasu czy truskawkami to tez uwielbiamy

- i oczywiscie zawsze w zamrazarce jakies porcje leza...
lece bo juz kiebaska i skrzydelkami pachnie...

slonko swieci i blekit nieba ... cudo na grilla!Sencilla mysle ze to ty mi ta pogode podeslalas... buziaki

co do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda
:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
My generalnie ruskie robimy - ale z jagodami z lasu czy truskawkami to tez uwielbiamy

- i oczywiscie zawsze w zamrazarce jakies porcje leza...lece bo juz kiebaska i skrzydelkami pachnie...

Iskierka71
No właśnie, moje jak były małe to tez lubiły. Każdą zupę - pomidorową, ogórkową, krupnik, warzywną itp. Teraz niemal kazda zupa jest beee. Albo inaczej - syn zje kapuśniak, ale nie cierpi ogórkowej, a córka znowu zje ogórkową a nie tknie krupniku. A ja naprawde nie mam siły ani ochorty na gotowanie 2-3 rożnych obiadów w jeden dzien.ja Iskierko czesto gotuje zupki bo moje dzieci bardzo lubiaa najwyzej robimy na kolacje jakies paroweczki albo paste serowo-jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewka...:-) Moze dlatego ze twoi sa starsi to sie nie najadaja czy jak....
No własnie ja też tak mam. A poza tym co chwila muszę siusiu i cierpię, bo w tutejszych pasażach handlowych nie ma WC...Biedna :-(, oszczędzaj się Iskierko.
Dzisiaj miałam taki plan, żeby iść na spacer, ale jakoś mi się odechciało. Mała mi się rozpycha i mam brzuszek przez to napięty. Tzn. jak teraz siedzę, to jest miękki, a jak chodzę, to mi się napina.
Anyi - dokładnie takAlez oczywiscie! Toc mama nie supermen. pizza robi sie sama ;p tak samo jak mrozone pierogi, uwielbiam je! Ja musze sprawdzic czy mam przecieros pomidoros , jak nie to pojde po pierogi i tez bedzie smaczne i wspaniale ! Wlasnie tak zagladam tobie jeszcze wg obliczen zostalo 9 tyg a znajac twoje historie porodowe, pewnie krocej, wiec odpoczywaj ile mozesz!
Zrobiłam dziś spacerkiem zakupy w dwoch sklepach i na tydzien powinno wystarczyć. Ewentualnie jakies p;ieczywo dokupie, czy owoce.Ja bym tez chętnie coś pokombinowała, ale mąż nie je oliwek, corka nie je sera koziego, oboje nie jedzą owoców morza....Ja dzisiaj makaronik na szybko zrobiłam, z jamon, czarnymi oliwkami, susz.pomidorami i serkiem kozim.Zawsze jak nie mam weny to zaglądam do lodówki i do spizarni i jakiś makarnik tworzę.
A pierogi to robicie i mrozicie??? Tez bym zjadła(ruskie albo z miesem) ale robić to mi się nie chce...
Najlepiej schabowe i mielone błeeeeeee, ileż można....
Pierogi zrobil mój mąż i jedliśmy w sobotę, różne - z białym serem, truskawkami, kapustą. Wyszło mu dużo i zamrozilismy część. Będzie jak znalazł jak ja się już całkiem rozłożę

Ostatnio kupiłam pierogi w Rotterdamie w "Stokrotce" - sklepie który jest przy samym polskim kosciele i powiem wam, że więcej tam juz chyba nic nie kupię. Nie dość, że źle mi policzyli za zakupy i musialam zwrócić im uwagę to potem zablokowali mi jedną kartę płatniczą. Drugiej już u nich nie próbowałam, wolałam iść do AH (ładny kawał drogi). I w domu okmazało się, ze kupione pierogi były rozmrażane - wszystkie sklejone były w jedną bryłę.....My jak już coś, to kupujemy tutaj w polskim sklepie. Jakoś żadne z nas nie ma weny do robienia, a wiem, że byłyby lepsze od kupnych.

Otwórz, otwórz, ja będę głównym odbiorcąco do pierogow to ja uwielbiam jesc a robic jeszcze bardziej - kiedys pracowalam na kuchni wiec dla mnie 600 zrobic to istna frajda:-) - nawet myslalam zeby taki interes tu otworzyc w NL
![]()

karola82_82
mama slicznego Michałka
Ja tez uwielbiam pierogi na slono (najbardziej na ruskie
) A moi chlopcy tez uwiebiaja na slodki wiec od czasu do czasu na slodko tez robie

Wlasnie wcinam salatke owocowa
Moi panowie na dobranocce padli
A mala sie rozpycha w brzuchu
) A moi chlopcy tez uwiebiaja na slodki wiec od czasu do czasu na slodko tez robie

Wlasnie wcinam salatke owocowa
Moi panowie na dobranocce padli
A mala sie rozpycha w brzuchu
reklama
Iguana_
Ja też tęsknie za ruskimi pierogami, ale robić samej mi się nie chce
heh Teściowie zawsze jak są, albo jak robią paczkę to wkładają pierogi: ruskie, z kapusta albo z mięsem. Teść kocha gotować i dobrze mu to wychodzi.
Uff, męczący dzień. Idę lulać Janka... potem Was doczytam.
heh Teściowie zawsze jak są, albo jak robią paczkę to wkładają pierogi: ruskie, z kapusta albo z mięsem. Teść kocha gotować i dobrze mu to wychodzi.Uff, męczący dzień. Idę lulać Janka... potem Was doczytam.