reklama

Ile ważą nasze dzieci

My już po dzisiejszym szczepieniu. Kuba waży 5,700 czyli przybrał tylko 800g od ostaniego. Lekarka powiedziała, że mieści się w normie. A mi wydaje się, że malo przybrał. Porównywalam to Kacper ważył w tym samym czasie 6,500. wiem, że nie powinno się porównywać bo każde dziecko jest inne. Chyba będę z ciekawości chodzila do następnego szczepienia co 2 tyg. sprawdzać. może to przez to, że Kuba w nocy dlugo śpi a Kacper jadł co godz.
Dobra nie nakręcam się

reklama
Mamoot, najwazniejsze, że mieści się w normie :tak:
jej, jak Ci zazdroszczę tych przespanych nocek, moja max 5 godzin bez jedzenia wytrzymuje...
mnie straszą, że moja powyżej 97 centyla :szok:

Dziewczynki i tak najintensywniejsze przybieranie na wadze chyba mamy już za sobą i dzieciaczki teraz troszkę zwolnią, mnie pediatra pocieszał że jeśli dziecko przybiera conajmniej ok 15g/dobe to nie dzieje się nic złego więc noski w górę te dziewczynki co się martwią o niedojadanie ;-)
Moja Mycha ostatnio co wieczorne karmienie drze się niemożliwie, więc najpierw dostaje butle ok 80-100g no i potem pociamka sobie cyca i do spania ziuuu :tak: w piątek ją zważe i ciekawa jestem ile przybrała:tak:

Staś był dzis na szczepieniu i waży 5780 g i jest na 25 centylu. Podejrzewam, że to też dlatego, że przesypia całe noce (od 20.00 do 6.00).

U mnie bardzo podobnie jak u Ciebie. Kuba śpi od ok. 20 do 3-4 czasami 5. i waga podobna. To może dlatego że tyle spią mniej przybierają na wadze.

Flexy trochę mnie uspokoiłaś. Dzięki:tak::tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry