reklama

Ile ważą nasze dzieci

Ja od narodzi Mai karmie ja za kazdym razem z obu piersi-takie bylo zalecenie tutejszych poloznych.Conajmniej 10-15minut z jednej i drugie tyle (lub wiecej) z drugiej.
A ja czekam na 9.10,bo wtedy mamy szczepienie i dowiem sie ile moj klocuszek wazy.Ostatnio bylo 5.6kg,ale teraz rece mi opadaja;-)

reklama
Ja od narodzi Mai karmie ja za kazdym razem z obu piersi-takie bylo zalecenie tutejszych poloznych.Conajmniej 10-15minut z jednej i drugie tyle (lub wiecej) z drugiej.
A ja czekam na 9.10,bo wtedy mamy szczepienie i dowiem sie ile moj klocuszek wazy.Ostatnio bylo 5.6kg,ale teraz rece mi opadaja;-)

Ja mam tak samo szczepienie- i tez sie dowiem ile mój klocuś wazy- ostatnio wazył 6400g :tak:

I tez karmie z dwóch piersi naraz po 5 minut z kazdej:tak: i starcza takie karmienia na 3-4 godziny- lekarka mi podowiedziała z tym karmieniem i jestem przeszczesliwa ze tak ładnie je- wczesnie nawet wisiał na cycu godzinę:szok:

U nas ważą w ubranku :dry:

ja karmię raczej z jednego a to dlatego że mały nie chce drugiego cyca:sorry2: jeden mu starcza na około 3 godziny:tak: kryzys laktacyjny zażegnany a już niedługo wprowadzę mu kaszkę na drugie śniadanie:tak:

Ja karmię małego też z jednej strony..je krótko, w 5 minut opróznia cyc i już drugiego nie chce. Ale u nas najczęściej starcza na 2 godziny, niestety:dry:. Tylko w nocy przewa trwa 4 godziny i rano 3. Im bliżej wieczora, tym częściej chce jeść. Najważniejsze, ż w miare regularnie przybiera na wadze...około 170-200g tygodniowo.

Witam po długiej przerwie wszystkie mamusie:-)
Filipek wazy 7 kg na golaska i jest dosyc długi bo kupuje spioszki na 74.
Bardzo sie ciesze z tej jego wagi bo jak wiecie u nas nadal refluks i ulewania sie zdarzaja...

Witam !
My po szczepieniu. Olek jutro skończy 3 miesiące a dziś waga pokazała 6140g.
Wynik nie jest zły ale odnoszę wrażenie że ostatnio trochę mu mleczka brakuje i stąd przybiera dużo wolniej.
Chyba mamy kryzys mleczny.

Nasza mała tez przezyła dzis szczepienie...:tak:W pon. skonczyła 3 miesiace i ma juz 7200g i 70 cm!!!:tak: Ciesze sie, bo to chyba znaczy, ze mamusine mleczko jej słuzy:tak:Klata na 44 cm, a głowka na 40,5!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry