reklama

Ile ważą nasze dzieci

reklama
Z tymi ubrankami to tak jest, że dzieci zazwyczaj noszą większe niż rzeczywisty wzrost. Podejrzewam, że Staś ma 63-65 cm, a w niektóre 68 się nie mieści.

A u nas z ubrankami jest tak, że śpiochy i pajacyki na 74 sa w sam raz, a body w tym rozmiarze nie mogę zapiąć w kroczku. No i kupiłam kilka na 80.
Dziś zważyłam malego, bo wydawało mi się, że ostatnio jakoś wysmuklał :zawstydzona/y:. A on przybrał więcej na wadze, niż mu się ostatnio zdarzało. Waży 7700, podwoił swoją wagę urodzeniową.:-)

Moja mała waży 7730g:tak: ale przez 6 tygodni przybrała tylko 530g..., ale pocieszam sie tym, ze teraz podobno dzieci juz mniej przybieraja... :zawstydzona/y: w przyszłym tyg. pojade do pediatry prywatnie i popytam co i jak...:zawstydzona/y:
nie mierzyli mi jej niestety, ale pozniej wezme miare i sama mała wymierze:tak:

Asiowo pół kg to łądny wynik :tak: a maluszki już nie będą tak dużo na wadze przybierać, bo dużo się ruszają :tak: nawet moja leniwa kluseczka się wyciągnęła i znów zaczyna wyglądać jak glizdeczka a nie bączek ;-):-D

Poczytałam troszke i sie uspokoiłam, ze to tak normalnie:tak: tymbardziej, ze mała jako dziewczynka na naturalnym mleczku chyba i tak mało nie wazy:-p

Bartek ruszył w końcu na wadze i waży 7275g :-) ma 66,5 cm długości i 44 obwód głowy- czyli mamusia zadowolona i spokojna że synek w końcu przybiera ładnie na wadze :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry