reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

emilka87 - lepiej daj córce na imię Emilka czy Emiliana niż Liwia. Coś o tym wiem :-) Sama mam tak na imię i uwierz mi że same problemy z tym imieniem . Nie że Cię próbuje zniechęcić. Ale jak dziecko Twe pójdzie do szkoły to się zacznie tzn.będzie przekręcane w różnych formach od Lidii, Sylwii,Oliwii po Lilianę. Już o poprawności wypisania świadectw a potem świadectw pracy nie wspomnę mimo to że np.pracodawca będzie miał kartę personalną.

My podjęliśmy ostatczną decyzje i dziecko będzie:
  • dziewczynka : Ewa Danuta ( drugie imię po prababci )
  • chłopiec : Julian Henryk ( drugie imię po pradziadku)

reklama
liwus o jak fajnie cie poznac!! ale to Twoje imie- Liwia jest takie piekne:rolleyes: i chyba teraz juz co raz bardziej znane, to moze az tak czesto by nie przekrecali.. nie lubisz swojego imienia? poza tym przekręcaniem spotkałas sie z jakimis nie miłym podejsciem do twojego imienia?
vivienne magdalena ja mam na trzecie.. nazwisko mam dosc długie dlatego jedno z imion musi byc krótkie.. takze albo Emilia Marianna, albo Liwia Marianna chyba ze Emiliana Maria lub Liwia Maria hehe olaboga, zwariuje zaczym sie zdecyduje heh
:-D

My dla naszej córki chcielibyśmy albo bradziej ja bym chciała jak będzie córka to Julita a na drugie nie wiem nasza mała ma na imie Anastazja na drugie Wiktoria a dla chłopca podoba mi sie Igor,Hubert tylko na I imie znalazłam nad drugim będziemy myśleć jak poznamy płeć:-) bardziej sie boje jak będzie chłopiec bo mąż stwierdził że on sam imie znajdzie a to może nie być zdrowe ani dla synusia ani dla mnie:-D

liwus o jak fajnie cie poznac!! ale to Twoje imie- Liwia jest takie piekne:rolleyes: i chyba teraz juz co raz bardziej znane, to moze az tak czesto by nie przekrecali.. nie lubisz swojego imienia? poza tym przekręcaniem spotkałas sie z jakimis nie miłym podejsciem do twojego imienia?
vivienne magdalena ja mam na trzecie.. nazwisko mam dosc długie dlatego jedno z imion musi byc krótkie.. takze albo Emilia Marianna, albo Liwia Marianna chyba ze Emiliana Maria lub Liwia Maria hehe olaboga, zwariuje zaczym sie zdecyduje heh
:-D
Emilka - raczej lubię swoje imię , a tak naprawdę nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Nie przyjemności jedyne urzędnicze bo tzreba ciągle poprawiać.
A ja jestem Liwia Maria :-)

My mieliśmy różne pomysły, ale w końcu wybraliśmy dla synka Antoni, a dla dziewczynki Maja lub Oliwia. Drugie imiona są już pewne od zawsze bo uzgodniliśmy, że drugie imiona dzieci będą nosić po nas.

Hej dziewczynki ja calkiem nowa na forum i tak sobie Was podczytuje:-) U nas na dzien dzisiejszy dla chlopca bedzie Mikolaj hmm i pewnie juz tak zostanie do konca, nigdy nie bralam jakos tego imienia pod uwage ale moj maz je wybral na poczatku ciazy i tak mi sie spodobalo ze nie wyobrazam sobie teraz innego dla mojego synusia a jak bedzie dziewczynka to bedzie problem hihihi Podobaja mi sie rozne ale zadne na 100% - Zuzanna, Hanna, Emilia, Amelia. Wszyscy mowia, ze bedzie chlopiec to chyba bedzie bez rosterek:-D

My z meniem się już prawie dogadaliśmy co do imion. Chłopczyk to będzie Piotruś, a jak dziewczynka to Emilka :-) Mnie podoba się jeszcze Dorotka, Kaja i Kinga :happy:

Ostatecznie postanowione:
Maria Katarzyna, Adam Paweł (drugie imiona miały być po babciach/dziadkach, ale nie mogliśmy dojść do porozumienia od kogo zacząć, więc są po nas :-D)

reklama
Do góry