reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
och...ja baardzo chciałabym Amelkę, ale pewnie będzie chłopak...a z imieniem dla malucha już nie tak łatwo. Myśleliśmy o Miłoszu ale to maleństwo w moim brzuszku bardzo ruchliwe i bardziej mi na jakiegoś łobuziaka wygląda niż na Miłka :)

W piątek mam USG połówkowe więc wszystko będzie jasne :)

A tak w ogóle to witam wszystkich serdecznie!

Zgodnie z przeczuciami będzie chłopak :)
Będzie zatem: JULIAN ALEKSANDER

u nas chyba zostanie Bartus chyba, ze nam sie cos odmieni :) bo myslimy jeszcze nad Sebastianem albo Marcinem

jeżeli by się okaząło, ze córka to będzie Dagmara :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ojej Dagmara... miałam to imię za śliczne, dopóki moja "przyjaciółka" o tymże imieniu nie okazała się ostatnią szują na ziemi... Teraz mam uczulenie na wszystkie Dagmary- zresztą słyszałam, że większość z nich jest dwulicowa :p

Ja znam Dagmarę i jest w porządku, więc może jednak nie wszystkie są złe ;-)

Jeżeli o mnie chodzi to znów mi się odmieniają imienia ;-)
Póki co jest synuś Oskar:tak: M. za bardzo nie chce sie zgodzić, ale jeszcze trochę czasu, więc pewni mi się z 10 razy zmieni zdanie :-D
Jakby miała być córeczka (gdyby była niespodziewanka przy porodzie ;-)) to na bank była by Daria:tak:
Póki lekarze mówią, że będzie synuś :tak:, a ja myślę o Oskarku.

Ojej Dagmara... miałam to imię za śliczne, dopóki moja "przyjaciółka" o tymże imieniu nie okazała się ostatnią szują na ziemi... Teraz mam uczulenie na wszystkie Dagmary- zresztą słyszałam, że większość z nich jest dwulicowa :p

to wszystko zależy od wychowania i charakteru jak ktos z natury jest wredny to nie świadczy przeciez o tym imie no litości.
Mam dwie koleżanki Dagmary i są super wiec nie ma reguły a na pewno o charakterze nie świadczy imie

Kiniusia Oskar ładne chociaz ja przepadam za innego typu imionami :)
Moja koleżanka daje synowi Witold :) to akurat mnie sie nie podoba :) Moj maz sie smieje, ze nasz syn będzie Wacuś :p

to wszystko zależy od wychowania i charakteru jak ktos z natury jest wredny to nie świadczy przeciez o tym imie no litości.
Mam dwie koleżanki Dagmary i są super wiec nie ma reguły a na pewno o charakterze nie świadczy imie

Kiniusia Oskar ładne chociaz ja przepadam za innego typu imionami :)
Moja koleżanka daje synowi Witold :) to akurat mnie sie nie podoba :) Moj maz sie smieje, ze nasz syn będzie Wacuś :p
Hihihi :-p
Pajeczko, wiesz, u mnie jeszcze miesiąc temu w życiu bym nie pomyślałam nad takimi imionami dla dziecka ;-), odmienia mi się co kilka dni i ciągle myślę nad imieniem, żeby można ładnie było zdrobnić, żeby ładnie brzmiało i, żeby dziecko kiedyś w przyszłości nie wykrzyczało mi, że jak mu mogłam dać tak na imię ;-) No i przez to, ze odmienia mi sie co jakiś czas, to ciężka sprawa jest...

Hihihi :-p
Pajeczko, wiesz, u mnie jeszcze miesiąc temu w życiu bym nie pomyślałam nad takimi imionami dla dziecka ;-), odmienia mi się co kilka dni i ciągle myślę nad imieniem, żeby można ładnie było zdrobnić, żeby ładnie brzmiało i, żeby dziecko kiedyś w przyszłości nie wykrzyczało mi, że jak mu mogłam dać tak na imię ;-) No i przez to, ze odmienia mi sie co jakiś czas, to ciężka sprawa jest...

moj maz sie uparł na Sebastiana a mnie sie to imie strasznie nie podoba mam kuzyna o tym imieniu i mam złe wspomnienia. Tak samo oj maz nie chciał Dominika bo jego znajomy ma dzidziusia o tym imieniu i jest chore i rozumiem go dlaczego nie chce chyba strach przed tym, zeby sie nie okaząło, ze nasz maluszek tez chory bedzie.
Bartłomiej mu sie średnio podoba za to Bartuś tak a mnie sie Bartosz nie podoba bo znajomy ma syna o tym imieniu i nie chce mu dać satysfakcji bo on jest ten chłop troche psychiczny i potem by gadał, ze dalisy takie samo imie jak jego syn. Mowie masakra jakas :)

moj maz sie uparł na Sebastiana a mnie sie to imie strasznie nie podoba mam kuzyna o tym imieniu i mam złe wspomnienia. Tak samo oj maz nie chciał Dominika bo jego znajomy ma dzidziusia o tym imieniu i jest chore i rozumiem go dlaczego nie chce chyba strach przed tym, zeby sie nie okaząło, ze nasz maluszek tez chory bedzie.
Bartłomiej mu sie średnio podoba za to Bartuś tak a mnie sie Bartosz nie podoba bo znajomy ma syna o tym imieniu i nie chce mu dać satysfakcji bo on jest ten chłop troche psychiczny i potem by gadał, ze dalisy takie samo imie jak jego syn. Mowie masakra jakas :)
A dziwiłam sie siostrze i koleżanką jak opowiadały, ze wybór imienia to ciężka sprawa.;-)
Teraz już wiem, że to ciężka sprawa...ojjj...bardzo cieżka ;-)

reklama
No to też prawda, ale powiem wam, że imiona jednak mają coś wspólnego z charakterem- np. nie znam jednej Marty, z którą po paru słowach nie doszłabym do wniosku, że jesteśmy bratnimi duszami:)
Wszystkie są eleganckie babki :p
A tak na temat, to wiecie co, podoba mi się że wybieracie raczej "normalne" i tradycyjne imiona a nie jakieś zagraniczne, czy pokombinowane. Słyszałam nawet opinię, że "klasa robotnicza" daje dzieciom niesamowicie wyszukane imiona no bo jakby nie miały się czym z tłumu wyróżnić, np. super inteligencją to chociaż imieniem będą "ponad to" :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry