reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

reklama
Od kiedy wiemy ze bedziemy miec coreczke zaczelismy intensywnie mysle o imieniu. Bardzo nam sie podoba Oliwia ale dzis przegladalam statystyki i jest to jedno z najpopulraniejszych imion w 2009 wiec odpada, bo nie chce zeby potem w szkole miala imie jak polowa dziewczynek. Nasza kolejna propozycja to Ada i chyba narazie tak zostanie :) Fajnie mi sie kojarzy z takim malym urwiskiem :)

mama2010 Ada jako Ada, czy Ada od Adrianna ?
W sumie to jedno i drugie mi się podoba, ale tak pytam z ciekawości ;-)

No wlasnie mam -ski i dlatego mi to fajnie brzmi. Zawsze tez mozna zapisac skrot imion JM i bedzie "Jego Magnificencja" ;-)

Jak tylko usłyszałam imię Mikołaj, od razu wiedziałam , że tak będzie miał na imię mój synek...I też ma końcówkę w nazwisku -ski więc wogóle bajka ...:-)
Obcy ludzie np. w sklepie reagują bardzo pozytywnie na to imię-> nie raz spotkalismy sie z opinią jak pięknie nazwalismy synka ;), dla nas opinia ludzi nie ma aż takiego znaczenia ale czasami milusio sie robi :)

Jaś jest super imieniem dla chłopca, ale już bez zdrobnienia - Jan brzmi trochę poważnie, ale nie powiem, ma coś w sobie :)

Ja już sama nie wiem jak nazwać synka hihiih...Nie mam pomysłu a to własnie raczej dla chłopca powinnismy wymyślać imię ;)
Aleksander-Alex z nazwiskiem -ski tez mi sie podoba ale mojemu R. juz mniej, bo szczur jego siostry tak się nazywał hahah ;) i ma dziwne skojarzenia ;););)
Marcel -nie jestem do końca przekonana
Szymon-ładnie ale pospolicie
Podoba mi się bardzo imię Gabriel, ale jak inni słyszą o tym imieniu to stwierdzają, że brzmi trochę "niewieścio" ;)

No to teraz mój mężuś zbił mnie całkowicie z tropu imiennego i powiedział , że jak będzie chłopczyk to będzie KUbuś i koniec kropka ;)

My tez ostatnio zatrzymalismy sie na Kubusiu :) a dla dziewczynki podoba mi sie Emma (ale czytana ema, a taka pisownia bylaby niebardzo).

mama2010 Ada jako Ada, czy Ada od Adrianna ?
W sumie to jedno i drugie mi się podoba, ale tak pytam z ciekawości ;-)

Powiem szczerze ze jeszcze sama do konca nie wiem, bo tez dwa mi sie podobaja :) Ale wczoraj moj L powiedzial ze podoba mu sie Oksana, nie wiem skad to imie wytrzasnal, a ja juz sie strasznie przyzwyczilam do Ady i nie odpuszcze :)

reklama
Od kiedy wiemy ze bedziemy miec coreczke zaczelismy intensywnie mysle o imieniu. Bardzo nam sie podoba Oliwia ale dzis przegladalam statystyki i jest to jedno z najpopulraniejszych imion w 2009 wiec odpada, bo nie chce zeby potem w szkole miala imie jak polowa dziewczynek. Nasza kolejna propozycja to Ada i chyba narazie tak zostanie :) Fajnie mi sie kojarzy z takim malym urwiskiem :)
Super u mnie też ma być Ada ale u mnie to tak od męża imienia bo Adam ,więc jak syn to Adam jak córka to Ada ale tez wciąz nie wiem czy Ada czy Adrianna bo to faktycznie 2 różne imiona.Taki problem też mialam z synem czy Kuba czy Jakub, zostało Jakub ale mówię Kuba:-D

Do góry