reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

No ja właśnie byłam zdziwiona że na tej liście na miejscu bodajże 3 jest Szymon...wymyśliłam to imię bo Szymonów jakich znam to fajne chłopaki a tu się okazuje że moda jakaś na to imię powróciła.

reklama
u mnie na tej liscie dziewczynka jest na 7 :) I dobrze, bo nie jest tak bardzo spotykane a chłopak na pierwszym to juz gorzej, bo nie chce takiego spotykanego imienia ale chce polskie :)

Ja dzisiaj bawilam sie w robienie drzewa genologicznego.. tzn drzewo razem z moja mama juz dawno zrobilysmy ale wpisywalam do specjalnego programu i przy okazji patrzylam na imiona.. i okazalo sie ze Anastazja - imie nad ktorym zastanawiam sie dla dziewczynki, to byla moja praprababcia :) A moje imie Elzbieta, niby takie popoularne.. a na cala rodzinke (kolo 300 osob) tylko dwie :)

Dla chlopca podoba mi sie nawet Antoni czyli Antoś lub Antek.. co myslicie?

Mi się imię Antoni bardzo podoba ... no i ma takie fajne zdrobnienia :-)

Mój ulubiony w dzieciństwie wujek ma na imię Antoni właśnie :-)

Niestety mojemu chłopakowi się nie podoba ...

A ja tak czytam Wasze propozycje na imiona i nie widzę Franka. Nam sie bardzo podoba to imie. Taki mały Franuś bedzie z procą biegał :) Tyle ze słysze wiele straych imion ale Franka nie ma. Wczesniej miał byc Kacper ale znajomi nam podebrali:) A dla dziewczynki miała być Julia ale juz nam sie zmienilo. Podoba nam się Rozalka ale w rodzinie wszyscy ze co to za imie ze dziecko skrzywdzimy i zaczynamy sie sie wahac. Podobało mi się jeszcze Kornelia ale mojemu D sie nie podoba

kasiazar, moj chrzesniak ma Franek :) w tym roku bedzie mial 7 lat, jak sie urodzil to kazdy marszczyl nos na te imie, ale sie dobrze przyjelo i mowimy na niego "franczesko" :)

mój mąż ma na imię Adam ,więc jak będzie syn dostanie Adam junior
córeczka Ada taki Adam bez m na końcu:))) Mąż sie smieje i gada:Ada to nie wypada:)))))
tylko nie wiem czy Adrianna i wolac Ada ,Adusia czy Ada bo to 2 różne imiona ?
choć pierwsza myśl o dziewczyce to Antonina po prostu Tosia:))))
zawsze mam 2 imiona i dopiero jak dzidzia na świecie to wiem jakie imię pasuje:)))))) więc zobaczymy:))))

U Nas dzieci maja dziwne przezwiska
Kacper mam 10 lat wołamy na niego mamuń:-D
Jakub ma 8 lat wołamy na niego Kuba, choć mojemu mężowi to imie nie odpowiada i zawsze mówi do niego grusze:-D lub grucha,tak zostało od niemowlaka jak zaczął sobie gruchać:-D
A Alicji z nami juz nie ma ale myślimy Alicja w krainie czarów i tam własnie jest;-)

reklama
Kasiazar - wśród moich znajomych Franio ostatnio króluje ... 2 moje koleżanki mają małych Franiów, koledza lada dzień będzie miał swojego, a drugi nie ma Frania tylko dlatego, że była zmyła i wyszła dziewczynka :-)
Mi się to imię też podoba ale z powodów powyższych odpada ... mam zamiar jeszcze jakiś czas te znajomości pociągnąć :-)

Ja miałam też kiedyś straszną fazę na imię Mieszko ... do tego stopnia, że moja przyjaciółka nazwała syna Mieszko zamiast Mieczysław (strasznie mi się to imię nie podobało ...) no i teraz ja już swojego synka tak nie nazwę. Ale mój brat twierdzi, że to super bo weźmie to imię dla swojego potomka :-)

Do góry