reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

U nas mamy problem z imionami.Takie ktore mi sie podobaly z dziecinstwa to juz mi zbrzydly.Moj P. mowi ze bedzie dziewczynka i woła na nią Renatka (na zlosc mi bo nie trawie tego imienia).Musze wiec znaleśc jaka stronke z imionami i zrobić selekcje, a potem bedziemy wybierać razem.

reklama
U mnie dziewczynka napewno Amelka :)
Chłopak to tez Kuba nam sie podobami sie strasznie podoba Antoś ale mojemu P niestety nie, a Kuba to już mi sie troszeczke znudzil wiec moze zostanie Antoś :)

A nasze pomysły na imiona to:
dla dziewczynki wspólna wersja to Wioletta - ale właściwie podobają mi się tylko wszelkie zdrobnienia tego imienia Wiolka, Wiola, a poza ty analizujemy jeszcze Malwina i Jagoda (Jagoda to właściwie ja analizuję, bo mąż odrzucił w przedbiegach, ale mam jeszcze 7 miesięcy, żeby w razie czego go urobić :))
dla chłopca kolejny raz wielki problem, ale prawdopodobnie będzie Igor. Podoba nam się też Konrad, ale ma fatalne zdrobnienia :(

Hehe ja mam na imie Wioletta, i osobiscie nie cierpie jak ktos wlasnie tak do mnie mowi albo Wiolka, Wiolcia.. Poprostu Wiola :)
Ale mi osobiscie sie to imie nie podoba :p

Heheh ja dzisiaj sobie pomysle, wczoraj dostalam od mojej gin ksiazeczke gdzie na koncu sa imiona dla chlopca i dizeczynki i dzisiaj sobie pozaznaczam co mi sie podoba to napisze :)

Antos, piekne imie, ale mamy juz takiego fajnego szkraba Antosia w rodzinie, wiec odpada.
A ja wciaz nie mam jeszcze imion, moze jak bede znala plec to samo przyjdzie???

reklama
Mozliwe ale znam bardzo duzo przypadkow ze w czasie ciazy sie wybieralo imiona apotem jak sie zobaczylo po porodzie dzidzie to imie zupelnie inne, nawet nie bylo go w planach

Do góry