Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ja pamiętam to dwa lata temu 'naprodukowało' się Julii, Majek, Kacprów, Wiktorii, Kubusiów, Bartusiów.... w mojej wiosce to te imiona ma co drugie dziecię... - dosłownie, wiem bo rok temu miałam staż u nas w podstawówce.
Lady gdybym mieszkala w PL to z imieniem nie byloby problemu, ale w mojej sytuacji musze wybrac jakies imie miedzynarodowe, nie chce zeby tutaj na moja mala wolali Barrrrrrbaraaa
Dostałam z USC link do wyszukiwarki imion akceptowalnych do zarejestrowania
Cyt;"Szanowna Pani,
Jeżeli chodzi o nadawanie imion dla dzieci, to zgodnie z ustawa prawo o aktach stanu cywilnego art. 50.1. [FONT="] Kierownik urzędu stanu cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia niepozwalającego odróżnić płci dziecka.[/FONT]
Imiona obcojęzyczne wpisywane są do aktu w oryginalnej pisowni, poniżej strona z imionami zagranicznymi. http://www.behindthename.com"
Właśnie szukam info/potwierdzenia, że można zarejestrować dziecko o imieniu Pola, nie Apolonia. Pyt. do Mitry - Twoja córcia to Pola czy Apolonia?
I wpadłam na coś takiego:
Święta Apolonia jest patronką dentystów, wzywana jest w wypadku bólu i chorób zębów oraz dziąseł.
Czyżby to znak od mojej córci? Że mnie dziąsła bolą?
Dziewczyny, a co jest potrzebne procz aktu malzenstwa do zameldowania pociechy po porodzie?? Oni w urzedzie beda juz poinformowani przez szpital, ze dziecko przyszlo na swiat prawda?? i akt urodzenia dostaje sie od reki??