reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziękuję że pytasz ❤️Dzisiaj 11+5, za kilka dni prenatalne. 🥹Fizycznie dokuczają mi wieczorne mdłości, a psychicznie jest ok - sinusoida radości przeplatanej wielkim strachem. Czekam na urlop żeby trochę odpocząć - zauważyłam że weekendami jak spędzam czas na świeżym powietrzu to o wiele lepiej się czuję, niż siedząc w biurze do wieczora w tygodniu.
O rany, kiedy to zleciało?! 😱 Trzymam kciuki, żeby na prenatalnych wszystko dobrze wyszło 🥰 A ja za miesiąc już połówkowe 😅

Dziękuję że pytasz ❤️Dzisiaj 11+5, za kilka dni prenatalne. 🥹Fizycznie dokuczają mi wieczorne mdłości, a psychicznie jest ok - sinusoida radości przeplatanej wielkim strachem. Czekam na urlop żeby trochę odpocząć - zauważyłam że weekendami jak spędzam czas na świeżym powietrzu to o wiele lepiej się czuję, niż siedząc w biurze do wieczora w tygodniu.
Super🥰może uda się poznać płeć 🤭

Ale leci 🙈 masz jakieś przeczucia czy będzie 🩵 czy 🩷? Przy dobrych wiatrach coś może być już widać na prenatalnych ☺️ Nie myślałaś żeby iść na zwolnienie?

Super🥰może uda się poznać płeć 🤭
Płeć już znamy, bo mielismy zbadany zarodek 🥹🩵
Ale leci 🙈 masz jakieś przeczucia czy będzie 🩵 czy 🩷? Przy dobrych wiatrach coś może być już widać na prenatalnych ☺️ Nie myślałaś żeby iść na zwolnienie?
Przeczuć żadnych nie mam i nie miałam :D Ale jestem ciekawa czy na tym etapie się potwierdzi że będzie 🩵 myślę o l4 cały czas, szczególnie jak próbuje nie 🤮 w drodze do/z biura 🤣 ale na razie wymyśliłam że do października spróbuję się przemęczyć … zobaczymy jak wyjdzie w praniu 🤣

Hej dziewczyny, na pokładzie drugie poronienie w tym roku. Wcześniej przed in vitro nigdy nie widziałam dwóch kresek na teście. Zaczynam robić badania. Zrobiłam w klinice kariotypy (ja i mąż), z zaleceń od Pani doktor jeszcze zespół antyfosfolipidowy, trombofilie.... jutro wizyta, bo jak na złość jeszcze mięśniak na macicy się pojawił, jutro lekarz na usg 3d na niego rzuci okiem.... pewnie zrobimy też histero z biopsją endometrium.

Wiem, że są jeszcze badania immuno. No i pytanko, zaczęlibyście już robić na moim miejscu czy najpierw te wyżej?
Czuję się jak dziecko we mgle, i mam wrażenie, że wiem mniej niż wiedziałam przed in vitro :(
Poczekalabym na wyniki trombofili i wtedy poszla gdyby nic tam nie wyszło. Z tego co czytalam te kiry, crosss i allo bardziej sa wtedy gdy beta 0 niz gdy sa poronienia ale to tak z obserwacji postow, nie jestem pewna. Trzymaj sie kochana, duzo sily 🥺

Hej dziewczyny, na pokładzie drugie poronienie w tym roku. Wcześniej przed in vitro nigdy nie widziałam dwóch kresek na teście. Zaczynam robić badania. Zrobiłam w klinice kariotypy (ja i mąż), z zaleceń od Pani doktor jeszcze zespół antyfosfolipidowy, trombofilie.... jutro wizyta, bo jak na złość jeszcze mięśniak na macicy się pojawił, jutro lekarz na usg 3d na niego rzuci okiem.... pewnie zrobimy też histero z biopsją endometrium.

Wiem, że są jeszcze badania immuno. No i pytanko, zaczęlibyście już robić na moim miejscu czy najpierw te wyżej?
Czuję się jak dziecko we mgle, i mam wrażenie, że wiem mniej niż wiedziałam przed in vitro :(
Bardzo mi przykro :( ja bym zrobiła w pierwszej kolejności to co wyżej wypisałaś i poczekała na wynik zanim grzebała głębiej w immuno. Ale koniecznie zrób tą histero z biopsją u dobrego specjalisty, jeśli ten mięśniak sie jutro potwierdzi :(

Płeć już znamy, bo mielismy zbadany zarodek 🥹🩵

Przeczuć żadnych nie mam i nie miałam :D Ale jestem ciekawa czy na tym etapie się potwierdzi że będzie 🩵 myślę o l4 cały czas, szczególnie jak próbuje nie 🤮 w drodze do/z biura 🤣 ale na razie wymyśliłam że do października spróbuję się przemęczyć … zobaczymy jak wyjdzie w praniu 🤣
Ooo to powiedzieli Wam od razu, super :D

reklama

Bardzo mi przykro. Ja osobiście najpierw zrobiłabym to wszystko wyżej, czyli kariotypy, trombo, zespół antyfosolipidowy, histeroskopię z biopsją, potem spróbowała kolejnego transferu, a jak on się nie uda, dopiero szłabym w immuno.

Do góry