reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Insulina w ciąży.

braneta

Staranka o dzidzię:)
Miasto
Okolice Wrocławia
Witam. Od dwóch dni jestem na insulinie. Nie mogłam sobie poradzić z cukrami dietą i tabletkami. Gdy powiedziałam mojej lekarce, że jestem w ciąży ta od razu dała mi insulinę. Wytłumaczyła wszystko i jakoś poszło. Moje pytanie, czy są tutaj mamy które biorą lub brały insulinę i urodziły zdrowe dzieci? Bardzo boję się o maleństwo

reklama
Brałam insulinę i urodziłam zdrowa córeczkę i tak jak już dziewczyny pisały nie masz się czego obawiać źle leczona cukrzyca i wysokie cukry mogą zaszkodzić dziecku ale nie insulina

Ostatnia edycja:
Cukry masz faktycznie wysokie na czczo musisz się przyjrzeć temu co jesz na kolację
Ja kupowałam chleb z firmy schulstad fitness z słonecznikiem i jadłam trzy takie kromki ważne żeby zjeść do tego dużo sałaty Polecam kup sobie olej lniany jakiś dobry kup sobie ziarna słonecznika i sezamu najlepiej czarnego i upraż je na patelni Pokrój pomidora sałatę trochę kostek feta trochę oleju lnianego lub oliwy do tego te ziarna i będziesz mogła zjeść te trzy kromki z dobra wędliny i żółtym serem i cukier tak ci nie wzrośnie Staraj się jeść dobre ryby ja jadłam łososia kawałki wędzone i sałatę i cukrów nie miałam tak wysokich
A i mnie lekarka zalecala że jak rano wstaje to najlepiej do pół godziny zjeść sam mały jogurt naturalny i po dwóch godz szykowałam dopiero śniadanie do kanapek jedz dużo zielonej papryki dużo sałaty

Cukry masz faktycznie wysokie na czczo musisz się przyjrzeć temu co jesz na kolację
Ja kupowałam chleb z firmy schulstad fitness z słonecznikiem i jadłam trzy takie kromki ważne żeby zjeść do tego dużo sałaty Polecam kup sobie olej lniany jakiś dobry kup sobie ziarna słonecznika i sezamu najlepiej czarnego i upraż je na patelni Pokrój pomidora sałatę trochę kostek feta trochę oleju lnianego lub oliwy do tego te ziarna i będziesz mogła zjeść te trzy kromki z dobra wędliny i żółtym serem i cukier tak ci nie wzrośnie Staraj się jeść dobre ryby ja jadłam łososia kawałki wędzone i sałatę i cukrów nie miałam tak wysokich
A i mnie lekarka zalecala że jak rano wstaje to najlepiej do pół godziny zjeść sam mały jogurt naturalny i po dwóch godz szykowałam dopiero śniadanie do kanapek jedz dużo zielonej papryki dużo sałaty
Dziękuję za podpowiedź. Sałatę muszę kupić. Na kolację jem ablo chleb IG albo razowy z wędliną, pomidorem, koperkiem lub szczypiorkiem. Czasami jogurt naturalny z rzodkiewką lub ser biały..

A gdzie kupowałaś chleb ?

Chleb kupowałam w marketach jak Auchan Eleclerc

Mnie ser biały mleko bardzo podnosiły cukier musisz sprawdzać po czym Ci rośnie i dłużej się trzyma Wędliny możesz zjeść bardzo mało i to najlepiej dobrej jakości jakiś gotowany kurczak jezeli masz zalecana insuline na noc to używaj bo faktycznie czasem ciężko z tym cukrem Ja miałam cukrzycę w dwóch ciążach i wypracowalam sobie co i ile mogłam zjeść

reklama
Pisałam ci o tym sezamie ponieważ zawiera dużo wapnia który bardzo jest potrzebny w ciąży a za dużo tego mleka czy sera nie zjada się w diecie cukrzycowej A i źle ci napisałam ja dość dużo dawałam do sałatek tego oleju lnianego bo wtedy cukier mi tak nie wzrastał

Do góry