reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

Jessi to kurdupel przy wszystkich styczniakach ;-)
waga urodzeniowa: 3320g
wzrost: 53cm
6 tygodni: waga 4240g, wzrost 56cm
Ale nie martwię się, bo health visitor powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :tak:
Oczywiście tylko i wyłącznie cycuś:-)
o ja sobie wypraszam! to my najmniejszy kurdupelek ze styczniowych slodziakow! :)
jeszcze do 4 kg nie dojechalismy a na modyfikowanym :) za tydzien bede wiedziec ile wazymy.

reklama
To my chyba rekordy wagowe bijemy ;-)
waga urodzeniowa: 3620
spadek w 2 dobie: 3340
waga przy wypisie (8 doba): 3500
4 tyg 5 dni: 4750
i newsy z dzisiaj ...
9 tyg 5 dni: 6665 :szok:

Pasibrzuch przybrał prawie 2 kg w 5 tyg ... zaczynam się zastanawiać, czy moje cyce przypadkiem nie produkują sterydów :-p

hmmm to ja chyba naprawde mam chudzielca ....
Mała miała 3600 urodzeniowa , spadła do 3200...
w 6 tyg miała 4600g
a teraz w 10 ma 5300
to nawet 1 kg nie przybrała od prawie miesiąca .....

To my chyba jednak mamy najmniejszy przybór mocy.
Waga urodzeniowa 4400g
wzrost 57 cm
spadek 4100g
w 6 tygodniu 5000g i 65cm
i to już na modyfikowanym :-(

U nas równiutko ok. 1kg na miesiąc tyje dzieciatko na tym moim "za tłustym" mleku:)
Misia ma 12 tyg. i w zeszłym tygodniu w czwartek wazyłyśmy się na wadze - w ciuszkach było 6kg (3460 urodzeniowa, 3290 najniższy spadek)

Staś - 06.01.2010
masa urodzeniowa: 3400 ( 54 cm)
spadek w 2 dobie ( w dniu wypisu) : 3110
waga miesięcznego Stasia - 4650
waga w połowie lutego (5 tyg i 2 dni) : ok. 4800 g
waga u pediatry - 22.02.2010 - 5070 g
waga w dniu dzisiejszym (2 miesiące i 2 tygodnie) - 6050 g (62 cm)

W pierwszych 2 dobach karmiony butelką i sztucznym mlekiem, potem karmiony piersią: przez 3 tyg przez kapturki a teraz już prawie 2 miesiące prosto z cyca.
;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to u nas Polcia 11 tydzień skończony i ok 6 kg - (ważona domowym sposobem)
Waga urodzeniowa 2,88. Spadek do 2,64 kg

reklama
Do góry