reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas też bez żadnych większych zmian, drzemka popołudniowa przesunęła się w czasie, Alka teraz śpi tak od 14 do 17-17.30.... rano jak się budzi, idzie na przegląd chałupy (łącznie ze schodzeniem na dół), potem wyciąga czyste ciuchy z szafki i dopiero idzie budzić dorosłych żeby ją ubrać:-p
zwierzyniec dalej śpi z nią:tak:

reklama
U nas jest jedna zmiana, o której wczesniej nie pomyślałam - skupiłam się na nocy, a Natek chyba ostatecznie przestał mi spać w dzień...
Do tej pory zdarzało mu się to, że rezygnował z popołudniowej drzemki, najwyżej ze dwa razy w tygodniu. Teraz nie spał w dzień już od 4 dni, więc to chyba koniec...

Leika, kiedys ta chwila musiala nastapic - Jagoda nie spi w dzien od okolo pol roku z pominieciem kilku "wypadkow przy pracy" - jak z rozpedu zasnela w ciagu dnia ale i to w trakcie zabawy...
Ostatnio i w nocy zaczyna coraz mniej spac - chodzi spac 20-21, a wstaje 6-6.30.

Alka teraz śpi tak od 14 do 17-17.30
I Bedytko, o ktorej zasypia Ci wieczorem?
Bo Sara jakby spala do tej godziny to spac by szla o polnocy jakby dobrze poszlo :baffled::-p

Leika, Karoo, Sara juz od kilku dni tez w ciagu dnia nie spi, widocznie nie ma takiej potrzeby, za to wieczorem zasypia ok. 19:30, wiec godziny posilkow tez nam sie zaczynaja zmieniac :-p

A dzisiaj nad ranem Sara stwierdzila, ze spac sie jej nie chce i od przed 4 do prawie 5 calowala mnie, laskotala itd. A jak jej mowilam, ze ma spac to sie smiala, ja mowilam, ze to nie jest smieszne, ze dzieci o tej porze jeszcze ladnie spia, to zaczynala plakac :sorry2: Na szczescie w koncu padla i spalysmy prawie do 9:30 :tak::-)

I Bedytko, o ktorej zasypia Ci wieczorem?
Bo Sara jakby spala do tej godziny to spac by szla o polnocy jakby dobrze poszlo :baffled::-p
najpóźniej o 21.30 już śpi, ale zazwyczaj to o 21 do łóżka włazi:tak:
a wczoraj spadła z łóżka, zakręciła się w kołdrę i przeleciała przez barierkę, myślałam, że ze śmiechu padnę jak się zbierała z powrotem bo już w łóżku leżałam i widziałam jak leci:tak:

U nas ze spaniem jest super.

Narodziny Malego, pewnie przewroca wszystko do gory nogami - szkoda by bylo.

Mati idzie spac o 21.00 - 21.30 i spi do 8.00 - 8.30

Pierwsza drzemka o 11.00 spi 1 - 1,5 h
Druga drzemka o 17.00 - 17.30 i budzi sie czasem nawet o 19.00 ;-)

Drzemki ma w wozku na dworzu, nigdy n ie protestuje. Klade go do wozka, chwilke pospaceruje i on juz spi. Stawiam wozek pod wisienka i juz. Nie przeszkadza mu ani kosiarka, ani szczekanie psow, nic.

Zobaczymy jak bedzie w zime w domu w towarzystwie brata ;-)

ale śpioch z Mateusza:-) prawie jak Alka, tylko ona jedno spanie ma w dzień i gdzie indziej niż w swoim łóżku nie zaśnie:-p

Bedytko, Ipanema, ale spiochy z Alutki i Matiego ;-):-)
Ale to dobrze, w koncu sen to zdrowie :tak:

Sara w dalszym ciagu nie spi w ciagu dnia, ale za to chodzi spac przed 20:00, wiec mam wieczorki dla siebie :tak::-)
Wczorah byl wyjatek, bo zasnela po 23:00 nie spiac w ciagu dnia ani minut, ale to chyba z nadmiaru wrazen w ciagu dnia :-p

reklama
dokladnie u nas tez czasami tak bywa.. mala tak szaleje caly dzien ze wieczorem jest tak zmeczona ze spac nie chce isc :D lobuz maly- maly nocny marek mi rosnie :D

..po mamie i tacie tak ma..

Do góry