reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Pati trzymam kciuki za udaną, przespaną nockę. Musisz byc nieźle zmordowana
Oj strasznie a zsie boje co bedzie dzisiaj moze w koncu odespi chyba ze nie?ze wystarczy jej tak malo snu mamie na pewno nie:no: nie wiem ile naraz wychoodzi ale koszmar a pocieszaja mnie ze do 2latek 20 musi byc zabkow ,o Boze jak kazdy tak przejdzie a tylnie nie wyobrazam sobie:szok:

reklama
pati nie krępuj się i stanowczym głosem zwróć uwagę, że podważa twój autorytet, u mnie podziałało:-)
a na ząbki jest świetny żel przeciwbólowy "Baby Orajel" no i czopki viburcol, ja się przy drugiej kiepskiej nocce kapłam, że to ząbki i t dwa środki tak podziałały, że trzecia nocka była już super:-) naprawdę współczucia z powodu niewyspania:-(

sukces!!!!!!!!!!!wczoraj mała usneła bez cycka:tak:czyli lezałysmy(ona juz padnieta od szaleństw na łóżku) zgasiłam światło i głaskałam po brzuszku później sie odwróciła pogłaskałam po główce i smyrałam po pleckach , po 10minutach, patrze a ona spi:szok::szok::szok:

Mada, brawo! Rece, ktore lecza! ;-):-D
A tak serio, to gratuluje. Na pewno bedzie Ci lzej, jak Ami zawsze bedzie tak zasypiala.

no to wielkie brawa dla Ami!!:-)
Alka zostaje sama w łóżeczku przy usypianiu, kładziemy ją tylko ze smokiem króliczkiem i tetrówką i wychodzimy z pokoju, czasem trzeba jeszcze wejść żeby podać smoka jak go wyrzuci na podłogę, ale to rzadko, dobre to dziecko moje do spania, do jedzenia zresztą też:-)

Brawa dla Ami ,oj fajnie macie z tym usypianiem:tak:
Ja niestety mam walke doslownie ,czasem ladnie zasnie przy butli a teraz na te zeby to koszmar.
Od 18 zaczela piszczec,zawsze na wieczor choroba wychodzi,w jej przypadku zęby,gryzla szczebelki no wszystko a przy tym wrzask,nosilam ja co tylko w koncu dalam jej to czego normalnie nie moze,czyli buteleczke z syropem no i 5min cisza.
Odetchnelam chwile zaaplikowalam panadolek +zel na dziasla kapiel kaszka i powinna spac ,a tu placz smoczek nie pomogl,kolysanka tez nie -brak sil az łzy mialam nie wiem juz czy zmeczenie czy zlosc ,ale wyciszylam sie i po chwili wtulila sie do mnie mocno i slysze maaaaaaaaaaamaaaaaa ,ejoejo kojokojo ,oj zasypia mowie sobie heeee dzieka Bogu.no i po 21 usnela i oby spala ......

A chcialabym tak polozyc ja dac smoka zapalic nocna lampke i niech spi oj tak!!!!!!!:tak:

Pati też bym tak chciała, niestety wczoraj to tylko był a zachcianka małej , dziś od poczatku dwa cyce i nadal nie pomogło, teraz walczy z nia K.:no:

a ja jestem w wielkim szkou u nas ostatnio usypianie małej zajmowało conajmniej 30 min. Kasza, przytulenie, nucenie, kołysanki itp. itd. A tu dzisiaj stwierdziłam duża panna jesteś zdobimy innaczej dalam budelkę z kaszą położylam do lóźeczka z poczatku bardzo protestowała ale jak załebał czytać bajke to zaczeła jeśc i słuchać po 4 przeczytanych stronach patrzeę a moje dziecie jeśc skończyło obróciło sie na drugi bok i śpi. Szok. Całość trwała 10 min bez żadnego płaczu, kołysania. Szok. Dałam buziaka. I terz drapie sie po głowie że wczesniej na to nie wpadłam. Mama nadzieje że tak juz zostanie

reklama
Dziewczyny ja wam wspolczuje. Mialam to samo, ale na szczescie juz Pat sam chodzi spac. Klade go do lozeczka poplacze moze 25 sekund i zasypia. Co prawda dluga walka z tym byla, wiele ryku na poczatku, ale teraz wiem ze bylo warto.

Do góry