reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Moja Oliwia też dość dobrze noce przesypia, na noc dostaje cycusia i zasypia ok 21 i budzi się ok 6. Wciągu dnia jak mamy nie ma dostaje dwa razy mleczko 180 nan2 i 210 nan2r chociaz tego drugiego musimu zwiększyć dawkę ponieważ zaczyna jej brakować, do tego zjada słoiczek deserku, zupki lub dania z mięskiem, no i z samego rana 100 ml herbatki.

reklama
moj maluch oprocz nocnego kupczenia i zabaw od 3 do 4 rano spi dobrze:tak:, ale od jakiegos czasu jak sie przebudzi to kladzie sie na brzuch i dalej spi:eek:....i teraz mam zarwane noce, bo wstaje, patrze czy nie lezy na brzuchu, przewracam, chwile polezy i znowu na brzuch:baffled:

zastanawiam sie czy jak polozy sie nosem w dol to gdy zabraknie jej powietrza odwroci glowe na bok:confused::confused::confused:

wiecie cos na ten temat, bo zaczyna mi w dzien tez tak spac......n arazie trzym aglowke na bok, ale kto ja tam wie......:baffled:

Redaktorka, Sarze tez sie zdarza przysnac lezac na brzuszku, ale sie tym nie przejmuje, bo sa juz w takim wieku, ze potrafia glowke podniesc samodzielnie, wiec jakby sie "podduszaly" ;-) to by sie odwrocily.

U nas noc bez zmian, niestety. Piotrus budzi sie kilka razy, ale jak nie marudzi, to daje rade.

Moja królewna dziś bije rekordy, przespała cała noc, obudziła się o 7 zjadła 210 ml mleka, zasnela i jeszcze śpi :)

bosze jak ja zazdrosze wam tych przespanych nocy... u nas bez zmian- albo i gorzej:
wczoraj mała zasnęła o 20.30, a 22 sie już obudzila na cyca, potem o 23.30 i do 3 nie spała:szok::szok: płakała i nic nie pomagało...ani cyc, ani noszenie na rękach, ani bujanie... o 5 znów sie przebudziła na cyca...a o 7,30 już wstała... i od tamtej pory miała 20 min drzemkę... wykończe się niedługo

:-D :-D :-D

A moje dziecko obudzilo sie dzisiaj przed 6:00 i najpierw wypila 120 ml wody z glukoza, przysnela, po 15 min. znowu sie obudzila, wiec jej dalam 180 ml mleka, zasnela i spala do 8:30 :-)
hahaha a Alka dzisiaj o 6.50 wstała, chyba Sarka jej jakieś myśli przesyła, wypiła mleko i tez poszła spać:-D

bosze jak ja zazdrosze wam tych przespanych nocy... u nas bez zmian- albo i gorzej:
wczoraj mała zasnęła o 20.30, a 22 sie już obudzila na cyca, potem o 23.30 i do 3 nie spała:szok::szok: płakała i nic nie pomagało...ani cyc, ani noszenie na rękach, ani bujanie... o 5 znów sie przebudziła na cyca...a o 7,30 już wstała... i od tamtej pory miała 20 min drzemkę... wykończe się niedługo

Ewa, biedactwo, moze daj jej butle na noc.....u nas bylo podobnie gdy zaczelam tracic mleko.....Julcia rosnie i moze jej juz za malo mleka w cycusiu:confused:

reklama
Do góry