reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

wiecie, co tak myslalam, myslalam, i wymyslilam, ze nie bede na sile zmuszac Mai do spania w lozeczku:tak:odkad spi z nami nie ma w nocy pobudek...

a ja szczerze powiedziawszy tak jak Ipanema przyzwczailam sie do jej obecnosci w naszym lozku:tak: do tego, ze wklada reke pod moja poduszke, zarzuca niezdranie noge na moj brzuch, przytula sie do nas a nad ranem robi mi pobudke sliniac moj policzek lub patrzy mi gleboko w oczy....wydaje mi sie,ze tym spaniem razem rekompensujemy sobie utrate cycusia i zwiazane z tym poczucie bliskosci.....

reklama
redaktorka świetnie Cię rozumiem. Sz podłapał jakiegoś wirusa i wyniósł się z małżeńskiego łoża na jakiś czas. a że Piotruś budzi się w nocy z krzykiem i nawet na rączkach nie może sie uspokoić, to biorę go do siebie do łóżka na tzw żabę. i często z nim zasypiam. a potem się budzę przy ciepłym ciałku wtulonym we mnie. to jest super uczucie :tak:

Moje dziecie nie chce spac na zabe... Szkoda. Ale czasem bierzemy Mlodego nad ranem do lozka na krotka drzemke (kilka razy spal z nami w nocy, ale to byly awaryjne sytuacje). Piotrus okazuja nam milosc wkladajac palce do uszu i nosa i ciagnac za wlosy... :-p I tez zaklada na nas nogi!
A ostatnio spi w poprzek lozeczka. Nie wiem dlaczego tak mu wygodniej... Dobrze, ze sie miesci! :-D

Ewa, ja tez mialam jedna, bo Piotrus zasnal o 1. Obudzil sie o 4 na karmienie, a o po 7 byl juz gotowy do zabawy. :-D :-D :-D

Ja juz zgłupłam totalnie, o co wogóle mojemu dziecku chodzi:eek: obudziła sie o 00.30w nocy(normalka) podstawiłam do cyca i tak ciagła, na początku cos połykała ale po 20 minutach tylko ssała jak smoczka wec ja myslac że dziecko twardo śpi odstawiam ja a ta jak nie wpadnie w histerie, płacz, preżenie sie , no szok no to podstawiłam spowrotem 5 sekund i śpi wiec po czasie ponawiam próbe a tu powtórka i znowu histeria i tak sobie mamlała do 3:szok: i niech ktoś mi powie że rezygnacja w moim przypadku z nocnego karmienia pójdzie gładko:no: to samo dzis na spacerze , tak sie darla w wózku(zawsze na spacerze ładnie w wózku usypia) że w lesie na stojąco podpiełam i usneła i przełożyłam do wózka, za to przed chwila niespodzianka , usneła przy cycu odłożyłam do łózeczka spiącą po chwili ryk, taki ze trzeba było wziąśc na ręce , odłożyłam do lezaczka od jakiegoś czasu jak jest w dobrym humorze to tak usypia jak ja bujam i poszłam sobie po sok wracam a ona spi bez bujania:szok:tylko tv był włączony przed nia:baffled:
tv to dobry usypiacz mojego dziecka ale to znowu zły wg. mnie usypiacz i już sama nie wiem co lepsze, może później założę wątek jak oduczyc dziecka usypiania przed tv:sick:
ciekawa jestem jaka noc dziś będzie... __________________

mada- nieźle!!
co do tego cyca- u nas tez bywaja takie noce... i za cholera nie da rady cyca smoczkiem zastąpić... naszczęście takie noce nie zdarzaja się aż tak często...

a dziś zaliczyliśmy trzy pobudki:baffled:

reklama
mada i jak u Ami, poprawiło się?
ja to już nie pamiętam, że kiedyś w nocy do dziecka wstawałam, jednak sztuczne mleko bardziej sycące, ok. 20 Alka flachę (prawie 300ml) wypije i śpi co najmniej do 7, ale za to w ciągu dnia moje dziecko już tylko raz potrzebuje spać, tyle, że prześpi 3 godziny:-D

Do góry