reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

reklama
dziewczyny - ja wam współczuje tych wczesnych pobudek...sama przez nie przeszłam, ale teraz się już małej unormowało i śpi tak do 8-9... no czasami zdarza się jej wstac wcześniej...ale na szczęscie nie za czesto

co do nocnych pobudek- z tym sie pogorszyło i mała od jakiegos czasu budzi sie ok 1-2, a pózniej jeszce ok 5...

Ewa a o którek Julę kładziesz spac.? Bo moja gwiazda zasypia miedzy 7-7,30 rzadko o 20stej

Dziewczyny a jakbyscie maluchy kladly pozniej spac to moze by dluzej spaly....my idziemy spac miedzy 20.30 a 21.00 i nie ma problemu ze wczesnym wstawaniem...to znaczy my zawsze wstajemy kolo 7.30 rano

Zadałam to pytanie, ponieważ Natek budzi się w nocy 2-3 razy ciągle i to naprawdę bywa męczące...
Nauczyłam go samego zasypiać, usypia o 22, po czym śpi ciągiem ok 4 godzin i od 2 w nocy do 5:30 maksymalnie do 7 (wtedy wstajemy) budzi się 2-3 razy na cyca. Nie daje się oszukać smoczkiem.
Podejrzewam, że dopóki będę karmić będzie się budził... ale chciałam, by jakaś karmiąca mama pocieszyła mnie, pisząc, że niekoniecznie... ;-)
powiem CI ze jak moje byle tylko na cycu no raz dziennie dostawala kelik na wieczor to jak skonczyla 6 miesiecy spala cala noc tzn gdzies do 6, 7 bez pobudki wiec to chyba zalezy od dziecka :happy2:

Dziewczyny a jakbyscie maluchy kladly pozniej spac to moze by dluzej spaly....my idziemy spac miedzy 20.30 a 21.00 i nie ma problemu ze wczesnym wstawaniem...to znaczy my zawsze wstajemy kolo 7.30 rano

Matyla prawie zawsze chodziła tak wcześniej spac i przesypiała do 6,30-7,00. A od kilku dni jest koszmar z tym wczesnym jej budzeniem. Nie darady jej tak przeczymac bo juz po 18stej robi sie strasznie marudna i zaraz po kapieli przy butli zasypia.

Do mam wstajacych o okolo 5 rano. Jak wstaniecie i wam sie nudzi to dawajcie na BB bo moze ja tu jeszcze bede bo u mnie to 23. :tak::-D Oczywiscie zartuje, ale faktycznie wstawanie o 5 rano jest meczace bo potem czlowiek jak zombie chodzi caly dzien i nerwy jakos chwytaja. Ja klade Pata okolo 21, kilka razy sprobowalam pozniej i bez skutku dalej wstawal tak wczesnie. To chyba faktycznie zalezy od dziecka, moj Pat to typ porannego ptaszka a ja znowu to typowa sowa... ciezko sie dobralismy oj ciezko.

moje dziecko dzisiaj wstalo po 7 hurrraaaa a nie jak ostatnio po 5 no ale poszla spac malpa dopiero po 23 bo sobie zabawe wymyslila ze ona bedzie wstawac i czekac az przyjde :angry:

reklama
moja mala dzis maz obudzil ja wychodzil do pracy o 6, wstala, ale dalam jej smoczka i poszla spac do 7.30...tyle dobrego

Falbala...ubailas mnie ta wiadomoscia

Do góry