reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

dlatego tez dziunka zaznaczylam ze u mnie w nl niema takich mrozow jak w pl..inaczej bym patrzyla na to jak bym byla w polsce:tak:a tak wogole to masz racje...glowka takze cieplo ucieka...a ja glupia myslalam przez dluzszy czas ze nozki sa najwazniejsze:baffled::-Dby byly cieple:dry:

mi nie chodzilo o to ze dziecko musi miec na spacerze czapke a nie nozki przykryte tylko pisalam to w odpowiedzi na: ;-)
tu w nl niezaleca sie zakladania dziecku czapeczki..nawet na dwor..tylko kapturek:tak:i wkoncu dopytalam sie dlaczego..a wiec...glowa dziecka ma fukcjonalnosc tak jakby powiedziec maly kaloryferek:tak:gdy jest dziecku za goraco ...cieplo wtedy wydostaje sie glowa..i niema zadnych problemow z przegrzaniem dziecka...:tak:zas jesli dziecku jest za zimno...kaza tu sprawdzac na karczku...gdy jest cieplutki to wszystko ok..jesli nie..to znaczy ze dziecku za zimno i trzeba mu ubrac jeszcze jedna dodatkowa warstw ubranek:tak:jakos do konca niebylam na to nastawiona i powiedzialam mojemu M..ze czapeczke i tak bede zakladac...ale jakos tak wyszlo ze raz zakladam a w cieplejsze dni niezakladam:tak:czapeczke moj maly taka po domu to tylko mial raz...w szpitalu:tak:no ale zaznaczam..tu niema takich mrozow:tak:

reklama
Dziewczyny z tego co zauwazylam to w Anglii tez jest zadkim widokiem zobaczyc dziecko w czapeczce :dry::dry::dry: niby nie jest tu tak zimno jak w PL no ale chocby ze wzgledu na wiatry....

no ale tu wogole raczej zaubierani nie chodza.... no bo japonki w zimie takze sa modne :dry::dry::dry::szok:

Dziewczyny z tego co zauwazylam to w Anglii tez jest zadkim widokiem zobaczyc dziecko w czapeczce :dry::dry::dry: niby nie jest tu tak zimno jak w PL no ale chocby ze wzgledu na wiatry....

no ale tu wogole raczej zaubierani nie chodza.... no bo japonki w zimie takze sa modne :dry::dry::dry::szok:

Bylam w szoku widzac (w anglii) w zime ludzi w japonkach/spodenkach i dzieciach w wozkach bez czapek i skarpetek :szok::szok::szok: Kiedys widzialam kobiete ubrana bardzo cieplo, ktora wiozla w wozku (taki z dopinanym fotelikem od samochodu) malutkie dziecko-jak na moje oko moze 2miesieczne bez czapki i skarpet i na dodatek nie przykryte kocykiem. :szok::szok::szok: Dodam ze to nie bylo lato.

Bylam w szoku widzac (w anglii) w zime ludzi w japonkach/spodenkach i dzieciach w wozkach bez czapek i skarpetek :szok::szok::szok: Kiedys widzialam kobiete ubrana bardzo cieplo, ktora wiozla w wozku (taki z dopinanym fotelikem od samochodu) malutkie dziecko-jak na moje oko moze 2miesieczne bez czapki i skarpet i na dodatek nie przykryte kocykiem. :szok::szok::szok: Dodam ze to nie bylo lato.

to tutaj norma... :wściekła/y:

no ale jak mozna dzieci w wieku od 5 lat w zimie na wf w szkole wyprowadzac w krotkim rekawku i spodenkach na szkolne boisko????? (wiem bo moj kuzyn chodzi tu do szkoly i nie raz byl chory z tego powodu)

:szok::szok::szok:

moj syn jest po prostu rewelacyjny :) okolo 8 wzielam do lozka podrzemalismy troche razem chyab do 9 pozniej se cos marudzil ja spalam jednym okiem ale od 10 jak zaczal mi tu spiewac :) gugac, krzyczec, smiac sie normalnie pewnie sasiedzi słyszeli :) i wcale go nie rozśmieszałam :) gadal se tak do pustej sciany :) do 11 a ja se drzemalam obok :) a jak juz wstalam i zaczelam do niego mowic to cisza :D jakby chcial cos powiedziec ale glosu nie wydobywal z siebei :) cwaniak moj malutki :)

moj syn jest po prostu rewelacyjny :) okolo 8 wzielam do lozka podrzemalismy troche razem chyab do 9 pozniej se cos marudzil ja spalam jednym okiem ale od 10 jak zaczal mi tu spiewac :) gugac, krzyczec, smiac sie normalnie pewnie sasiedzi słyszeli :) i wcale go nie rozśmieszałam :) gadal se tak do pustej sciany :) do 11 a ja se drzemalam obok :) a jak juz wstalam i zaczelam do niego mowic to cisza :D jakby chcial cos powiedziec ale glosu nie wydobywal z siebei :) cwaniak moj malutki :)

On do Ciebie gadał tyle czasu a ty sie nie odezwalas to on zrobil tak samo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
poczytalam sobie troche o spaniu u Tracy Hogg "Jezyk niemowlat" i w sumie otworzyla mi oczy:szok: uswiadomilam sobie ze moj synek po prostu czasem jest zmeczony i nie moze zasnac a nie jest glodny jak to ja glupia matka myslalam:sorry: daje mu butle i on oczywiscie zje co mu sie poda, no i teraz kojarzy pewnie butelke z zasypianiem:confused2: musze nad tym popracowaci w sumie zgadzam sie z ta cala Tracy w sprawie zasypiania czyli uczenia dziecka samodzielnosci:tak:w zasypianiu

Do góry