reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

W dzien przy swietle dziennym i odslonietych zaslonach, wieczorem przy lampce a w nocy przy zgaszonym swietle. Na halas uwazamy jedynie w nocy, a tak zyjemy normalnie.

reklama
spróbuję z tymi ćwiczeniami. ona zasypia mi około 18 na godzinę! próbowałam ją przetrzymać, ale tylko odwrócę głowę, a ona śpi i nijak nie mogę jej dobudzić.
herbatki to się ona nie napije ;-) ma na nie długie zęby ;-) może spróbuję jakąś uspokajającą kupić, bo ona wieczorem jest mega aktywna!

A najlepiej jej sie spi przy glosnej muzyce czy podczas rodzinnych spotkan gdzie wrzeszcza jeden przez drugiego :-D

No to prawda, że jak jest gwar to przeważnie śpi (jak już zaśnie) bez większego problemu w tym samym pokoju :)

Ale w dzień światło jej chyba przeszkadza - po przebudzeniu bardzo trze oczka, a czasami kładzie sobie rękę na oczach... nie wiem czy zasłania od światla, czy to przypadek. Niestety na razie mam wszędzie tylko jasne rolety, wiec nie za bardzo mam jak jej przyciemnić :/

spróbuję z tymi ćwiczeniami. ona zasypia mi około 18 na godzinę! próbowałam ją przetrzymać, ale tylko odwrócę głowę, a ona śpi i nijak nie mogę jej dobudzić.
herbatki to się ona nie napije ;-) ma na nie długie zęby ;-) może spróbuję jakąś uspokajającą kupić, bo ona wieczorem jest mega aktywna!
Pozwól jej być mega aktywna... jak sie zmeczy to moze padnie i pójdzie spac... ;-)

jest 23 a moja dalej nie spi :no:spala na spacerze od 12.30 do 4.15 oraz po ataku kolki po uzyciu suszarki przez pol godzinyokolo 10.00. i rano mala terrorystka taz szybko wstanie.bo tatus skowronek,mama sowa a dziecko 2 w 1,siedzi po nocach a rano wstaje:baffled:

No to prawda, że jak jest gwar to przeważnie śpi (jak już zaśnie) bez większego problemu w tym samym pokoju :)

Ale w dzień światło jej chyba przeszkadza - po przebudzeniu bardzo trze oczka, a czasami kładzie sobie rękę na oczach... nie wiem czy zasłania od światla, czy to przypadek. Niestety na razie mam wszędzie tylko jasne rolety, wiec nie za bardzo mam jak jej przyciemnić :/

wydaje mi sie ze trze oczka bo sie przebudza a nie ze swiatlo ja razi:tak:

:szok:Mój od 23 nie spał wcale (tak na raty co 30min:no:) strasznie wierzgał nóżkami.Na prawym boczku nie, na lewym nie na plecykach nie:-(!
Przebrałam pajace(może mu nie pasuje ten pajac) eetam dalej źle, przewinęlam, dałam jeść NIC NIE DAŁO:no:.
Później sobie przypomniałam ze dałam małemu koperkówki 20ml i pewnie od tego(od miesiąca przestałam mu ją podawać) a teraz słodko śpi :happy2:

reklama
jak miałam herbatkę z koperku hippa i nie służyła małej wiec jej wogóle nie podaje. Przeszłąm na plantex tylko ja go daje tak 1/3 torebkli na 50 ml.

Do góry