• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jaki prezent dla 10 latka?

reklama
ja stawiam na gry rozwijające, więc może jakaś gra planszowa lub klocki? Ostatnio chrześniakowi kupowałam klocki sluban na sharg.pl był zachwycony;) a może coś co rozwinie w nim pasję? mikroskop albo teleskop? teraz takie rzeczy wcale nie są drogie;)

I jak sprawa prezentu,zdecydowaliście się już na coś? Jeżeli tak to daj znać tak nawet z czystej ciekawości. Ja w dalszym ciągu proponuję zwrócić uwagę na ubranka z bajkowymi motywami lub ewentualnie gry planszowe wspomniane powyżej.

Co do tej elektroniki to nie byłabym aż tak pozytywnie nastawiona,przecież właśnie chodzi o to aby w jakiś sposób odciągnąć dziecko od komputera,więc gry planszowe jak najbardziej mają tutaj rację bytu. W dalszym ciągu nie wiemy jednak na co padł ostateczny wybór.

Ciężko pisać o zaufaniu do kilkuletniego dziecka,moim zdaniem to rodzic powinien kontrolować i wyznaczać czas w którym dziecko może korzystać z komputera,grać czy oglądać tv,tak aby od początku ustalić jasne zasady i konsekwentnie się ich trzymać.

Ja jestem raczej zwolennikiem tego, by dziecku zapewnić trochę ruchu i świeżego powietrza. Można kupić voucher na rodzinny spływ pontonowy czy przygodę na linach. Na tych serwisach typu wyjątkowy prezent itp. jest sporo takich ofert. Dzieciak będzie miał frajdę nieziemską, a przy okazji nie zniszczy sobie wzroku i kręgosłupa przy kolejnej grze.

reklama
Przyjęcie jako pomysł na prezent dla 10 latka? Moim zdaniem to go nie ucieszy. Jeżeli interesuje sie klockami lego,lubi je-to może figurki z ich udziałem będą dobrym pomysłem,co sądzisz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry