reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla dziecka?

Patrycja masz rację, ja juz teraz mimo że na 95% mamy wybrane imię zwracam sie do brzuszka Myszko, Słonko, Niuńka itd. bo tak jest mi lepiej :-).

reklama
Esia swietna historia, musze zaczac szkolic moich tesciow. hehehe

A co do imion to mi sie podoba Lilliani (sama wymyslilam to imie - o Lili mi sie widzi ale takie krotkie troszke, A ani mnie czesto przezywaja ;-)) Ale to na 2, na pierwsze dam malej chyybbaa Sarah.

Nie wiem czemu ale w pamieci mam zapis taiego filmu z dziecinstwa ktory uwielbialam i glowna bohaterka jest Sarah...Jak on sie nazywal...hmm..
Strasznie lubilam ta dziewczynke...Zreszta jaka kolwek Sare bym nie spotkala to madra bestia - moze to przypadek hehehe ;-)

nio ale jeszcze sie zobaczy ;-)

No my do brzuszka mówimy Ziomal i co raz częściej Eryk, ale hmmm z tym Zimolem to żart taki- no wiecie, gorzej jak się uwarunkuje i dresiarzem zostanie- myślę że Kot tego by nie przeżył;-)

Ja w zasadzie tez po imieniu to tak czasami tylko-Alusia, bo zazwyczaj sloneczko, krolewno, ksiezniczko, gwiazdeczko, niuniulko, perelko itd. :-)

No to widzę że nie jestem sama :-D Też mówię zdrobnieniami, najczęściej Słoneczka, Maleństwa, Kruszynki itp. ;]

my nadal debatujemy nad imieniem. misiek juz wymyslil i obstaje przy nim ale w koncu to tym razem ja mialam wybierac wiec ciezko mi sie z nim zgodzic (choc imie nie jest zle i bardzo oryginalne). a Wy juz wszystkie macie takie imiona na 100% i kto u Was wybiera?? bo ktos musi jednak rzucic propozycje taka czy inna....

U nas ja mialam wybierac dla dziewczynki a mąż dla chlopca, to bylo na samym poczatku i on myslal, myslał i ja nagle powiedzialam DAWID mąż się zgodził i tak bedziemy mieli Dawidka :-)

My już przerobiliśmy pół kalendarza :zawstydzona/y: był już Krzyś, Grześ, Staś, Filip, Mikołaj i nie wiem co jeszcze ;-)
Teraz zdecydowaliśmy się na Maksymilian Jan i mam nadzieję, że już nic się nie zmieni,bo mam dosyć.
Jak Wam się podoba :-)

reklama
Ładnie :-) Kochałam się kiedyś w jednym Maksie :-)
Pamiętam, że śmiał się że wciąż zdarza mu się odwracać gdy ktoś woła "maks", choć ma pewność że chodzi o pieska :-D

Do góry