dziewczyny pomozcie moj maly od 3 dni nie robil kupki, wczoraj bylam u lekarza i ona wlozyla mu palucha do pupy aby poszla kupka no i poszla, ale dzis w nocy maly caly czas się meczył, caly czas pcha a nie moze
mama powiedziala zebym wlozyla mu termometrt z wazeliną do pupki i tak zrobilam ale nie pomoglo, moj jedzie teraz po herbatke plantex juz sama niewiem co robic cala noc w ogole nie spalam, maly posplal moze 3-4h macie jakies swoje sposoby, dodam ze juz robilam cieple oklady z tetry, masaz brzuszka i nic
reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
ja polecam czopki glicerynowe , kup w aptece dla dzieci i wsadz mu pol (przetnij go w zdłuz) no i powinno byc dobrz ejak nie od razu to do godizny kupka siepojawi, apmietaj jednak, ze nie wolno zbyt czesto uzywac ani czopkow ani sredniowiecznej metody jaka jest wkladanie termometru czy mydla ! bo to rozliznia kiszke stolcowa i mały juz w ogole pozniej nie bedzie chical robic"sam" kupki
to jak znów mamy problem z kupami to ja też proszę o radę... zacznę od tego że młody dostaje tylko cyca, a kupy robi ... no własnie... w sumie nie wiem jakie powinny byc, bo konsystencja to raczej zadka, ale sluzowata i czasami bardziej zielona niż żółta i w sumie nie wiem od czego, bo ogórów nie wcinam, a wczesniej tylko po nich kupkał na zielono....
jesli do wieczora kupki nie zrobi to uzyjemy czopka, dzieki za rade termometr uzylam tylko 2 razy, nie pomogl nie chce go dluzej meczyc, tylko boję się ze uzyje ten czopek a on pomoze tylko jednorazowo, jutro zas ide do lekarza, chociaz powiedziala zeby przyjsc za 3 dni, trudno nie chce zeby maly sie meczyl
KAROLA kiedys wspominalam, ze jak sluz i zielona kupa to lekarz kazal mi od razu robic badania u malej pod katem bakterii. Teraz jak byla w szpitalu znow maila przez 2 dni zielona kupe i p. dr stwierdzila, ze to przez warunki szpitalne. Nie mniej wyczulila mnie na zielone kupy i sluz. Ja bym na Twoim miejscu poszla do pediatry jak takie kupy jeszcze sie utrzymaja. pewnie jest wszystko ok, ale ja bym wolala byc pewna :-) :-)
To tak samo jak ze strzelajacymi kupami, niby norma, a z drugiej strony to znak ze cos nie tak. I tak u Leny strzelajace kupy swiadczyly o bakterii coli w uk. pokarmowym.
To tak samo jak ze strzelajacymi kupami, niby norma, a z drugiej strony to znak ze cos nie tak. I tak u Leny strzelajace kupy swiadczyly o bakterii coli w uk. pokarmowym.
reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
ja uzywam, daje pol miarki zalecanej co drugie jedzenie i kolki powiedzialy pa pa :]dzieki dziewczyny, odstawilam mleko i zobaczymy co bedzie...mam nadz ze wszystko wroci do normy.
po ktorym razie stosowania infacolu widac efekty?
jesli do wieczora kupki nie zrobi to uzyjemy czopka, dzieki za rade termometr uzylam tylko 2 razy, nie pomogl nie chce go dluzej meczyc, tylko boję się ze uzyje ten czopek a on pomoze tylko jednorazowo, jutro zas ide do lekarza, chociaz powiedziala zeby przyjsc za 3 dni, trudno nie chce zeby maly sie meczyl
czopek jednorazowo pomaga a jakie papu mu dajesz??
co strzelajace kupki?