witajcie!Antkowa ja nie polecam tych w kapsułkach witamin tez mam te wita k i uważam ze są do d.... vigantol czyli d3 mam w kroplach i bez problemu mała berze ta jedną kropelkę a z wit. k meczę sie niedość ze ja mam palce całe w tej witaminie to jeszce sie boje że wpadnie dla małej do buzkii cena tej wit. k ja zapłaciłam prawie 40 pln
na 30 dni a znalazłam inne i są tansze i z kroplomierzem. Nastepnym razem kupie te z kroplomierzem.
![]()
my z kolei mieliśmy zalecenie podawania wit, K od 6 dnia życia do skończenia 3 m-cy także ile osób tyle opinii
ja mam VITA K i opracowałam swoją metodę podawania jej i chwalę sobie kapsułki - podczas karmienia dotykam kapsułką brodawki w kąciku ust i wyciskam i Szymutek pięknie wypija ją razem z mlekiem. bez cycka też dajemy radę - po kropelce dostaje do dziubka aż całość wypije. Fakt, że najtańsza nie jest i może następnym razem rozejrzę się za inną ale jest wygoda że nie pomyli się ilości. Teściowa mojego brata kiedyś niestety pomyliła ilości witamin przy podawaniu i później dziecko musiało być kontrolowane, robione miała kilka razy USG i kupa strachu była bo wit. C przekroczyła dawkę wielokrotnie za to E ? (chyba) dała za mało. Niby witaminki ale.. uważać trzeba
a wczoraj pediatra zapisała nam też witaminkę D i od jutra zaczynamy dawac.
A szymutek rośnie w siłę!!! niecałe 4 tyg temu przy wypisie ze szpitala ważył 3240 a wczoraj 3840! no.. ale to taki mały cycoholik bezgranicznie kochający moje cycki :-)
A TAK W OGÓLE TO DZIŚ SKONCZYŁ 4 tyg - sama nie wiem kiedy to minęło
Ostatnia edycja: