reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kącik małego alergika

Dziewczyny mam pytanie. Po podaniu kaszki sinlac małej na szyi i brodzie wyskoczyły czerwone plamy,są dość duże, Utrzymują się juz od 2 tygodni i nie chca zejść. Lekarka powiedziala ze to alergia i ze mam czekać aż same zejdą. No ale czekam już 2 tyg, nic nowego nie mogę podawać małej,,, Czy też miałyście taki objaw alergii? Stosowałyście jakieś maści?

reklama
Ja po ostatnim nieświadomym spożyciu nadał trzymam diete. Podałam marcheke w słoiczku 4 dni temu. Fakt że ilosci minimalne ale nic sie nie dzieje poza bakami meczocymi.

Dziewczyny ja po zjedzonych dwa dni z rzędu truskawkach jestem w szoku, bo Lenka nie zareagowała! Wczoraj jadłam surowke z białej kapusty z chrzanem m.in. i też spoko. Nawet brzuch nie bolał. W sobotę próba z rybą, bo przez truskawki nie zrobiłam jej ostatnio, żeby wiedzieć na co zareagowała.

SIVAN to super, trzustki naszych pociech dojrzewają i jest coraz lepiej.
Ją oglądałam się zdjęć dzieci alergików jak mama zjadła ociupine ciasta z czekolada bo palce oblizaly. Całą buzka jak poparzona. Uświadomiłam sobie, że Laura nie ma takiej dużej alergii

U nas główny problem to odparzenia pod brodą ciągle i plamki suchej różowej skóry na ciele. A jak u was?

U nas rozszerzanie diety przesunięte w czasie z uwagi ns wysypkę, która się pojawiła nie wiadomo skąd. Jest na piersiach i ramieniu (co dziwne-tylko jednym), pojawiła się i trwa, ani się nie powiększa ani zniknąć nie chce. Poczekam jeszcze trochę czy zejdzie, jeśli tak to próbuję, jeśli nie to lekarz. Kupy bez zmian.
Kamag, u nas też odparzenie pod szyjką. Nie łączyłam go z alergią, ale z ilością fałdek w tych miejscach... Ze względu na nie jest nie do wyleczenia jak dla mnie.

Yoanna no u nas też faldy niezle:) ja pomyslalam ze alergia bo i pod kolanami. I tam piecze. Nie umiem tego uleczyć inaczej niż sterydem:/

reklama
Nie widać zbyt dobrze bo jest takim białym czyms posmarowane ale i nas wyglada to tak.

Załączniki

• 1401437096486.jpg
    1401437096486.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 66
  • 1401437125560.jpg
    1401437125560.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 62
Do góry