• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Mi brat polecił emolium emulsje trójaktywna do kąpieli i emolium krem trójaktywny.Oni doswiadczeni w temacie,to posłuchałam,bo wczesniej kupowałam te "zwykłe" emolium."trójaktywny" oprócz nawilżania,wiązania wody ,dodatkowo działa przeciwświądowo,co duzo poprawia komfort maluszka.
I tu miniu własnie odpowiedz na Twój post o kąpieli- u nas tez obecnie zaleca się rzadko kąpac niemowleta,właśnie,aby nie niszczyc płaszcza lipidowego skóry.Ale u alergików trzeba codziennie,bo ta kąpiel działa leczniczo:)).

reklama
Roxannka dzięki za link. Wg tego to Laura nie ma AZS, bo ja na tej stronie czytałam, że muszą być spełnione 3 z 4 głównych objawów, a u Laury 2 raczej są.

Wiecie może czemu mm nie przygotowywać na wodzie dwukrotnie przegotowanej? Na opakowaniu bebilonu tak jest napisane.

Nie ma sprawy, ciesze się że komuś link się przydał :) Ale ja to chyba jakaś ślepa jestem bo nie moge się doczytać tych 4 objawów :/ coś mi się na oczy rzuciło, jakbyś mogła napisać albo je wkleić bede wdzięczna bo jakoś mi umkneło :/ ja sama narazie "zdiagnozowałam" że to azs, a wizyta u alergologa dopiero w kwietniu :(

Nie wiem czemu nie można podwójnie przegotowywać, my też tak mamy napisane i jak te kilka razy podawaliśmy małemu mm to sie do tego stosowaliśmy coby nie zaszkodzić, ale czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem :/

happybeti, dzięki, jak nie zadziała to co teraz stosujemy to pewnie kupie. My próbujemy z bepanthenem i topialyse, a potem sie zobaczy. Mam jeszcze pytanie, jak u twojej Amelki zostało zdiagnozowane azs ? Lekarz to stwierdził ? I jak się objawia ? Sory że tyle pytań ale ostatnio myśle tylko o tym azs nieszczęsnym, wiec bede wdzieczna za jakieś info bo wiem że wiesz co nieco na ten temat :)

Ostatnia edycja:
E-lona, ufff bo już myślałam że naprawde coś mi na wzrok padło ;)
Dzięki za link! Hmm no to u mnie właściwie 2 albo 3 no bo typowe umiejscowienie czyli policzki, przewlekłe bo już dosyć długo to ma, ale ja nie wiem czy go swędzi a on mi nie powie :/ jest troszke niespokojny, ale nie drapie się jakoś hmm sama nie wiem, no bo w rodzinie to odpada bo u nas wogóle alergików brak :/ Ciekawa jestem co alergolog powie.

U nas zdiagnozował lekarz,a raczej pielegniarka;))- jak kiedyś bylismy sie badać,to jak ja rozebrałam,to westchnęła "Kolejny dzidzius z AZS",tak współczująco,no to lekarz podszedł,obejrzał i potwierdził.U nas za tym,ze to AZS przemawia typowe umiejscowienie wysypki,czyli zgięcia kolan,nadgarstki,ranki za uszkami,aż ponadrywane jakby czasami ,oprócz tego sucha szorstka skóra na kolanach i policzkach.Ale to czas przeszły raczej,bo odkąd jestem na diecie i te emolienty stosuję,w dzień często smaruję też,to raczej wszystko przeszło,czasem się pojawi wysypka,jak ostatnio po tym ubranku,ale tak to na szczęście spoko.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry