• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

Mleko dwa bardziej juz mi przypomina mleko w proszku bo jeden było ochydne.
A co do obiadków to moja najlepiej Gerber enwtualnie Bobovita. Hippa nie ruszy. A teraz nie chce nic. Tern rosołek z ryzem z czatkami po 6 miesiacu łykała i szło jej na wymioty. Ostanio wszystko tak je poza deserkiem i kaszkami bo nawet mleko jej jakos nie podchodzi. Najbaedziej rzuca sie na owsianke z jabłkami Hipp. Jogurt malinowy to dla niej poezja.

reklama
Ja powielę jeszcze posta w tym wątku. Dziewczyny ja nie mogę sobie w swojej sytuacji pozwolić na oddanie mleka dlatego pilnie sprzedam NUTRAMIGEN 1. Zostało mi 8 puszek, cena za jedną 13zł, tyle daję w aptece. Na terenie Wrocławia mleko dowiozę w okolice Promyka lub dworca. Ewentualna przesyłka z tego co widziałam paczka ekonomiczna kosztuje 13zł.
Jak coś to na pw zapraszam.

nice wszystko pewnie zalezy od dziecia i jego podejścia do "zmian" ;-) jak ja przechodziłam z bebilonu na bebiko to robiłam tak że do każdej butli dawałam o pół miarki więcej bebiko kosztem bebilonu czyli nie ciągnęłam całego dnia tylko co posiłek to już więcej tego bebiko było. mała bez problemu przeszła. Z racji tego że moja je obecnie tylko trzy posiłki mleczne dziennie nieco przyspieszę i będę zmieniać co pół/jedna miarka, wyszły mi trzy dni. Nie będę zaśmiecać wątku jak ktoś bedzie zainteresowany to mogę zamieścić moją "rozpiskę" ;-)

NICE ja mam jeszcze kilka puszek, więc będę przechodzić jak mi zostanie tak z 1,5 co najwyżej, zresztą jeszcze przeliczę, ostatnio mi wyszło, że jedna puszka wystarczy na łagodne przejście, ale teraz mu się schemat żywienia zmienił. RZUTKA przepisała z opakowania bebilon pepti 2 jak przechodzić i moim zdaniem dla alergików to najlepsze jest takie przejście.
ja nie umiem tłumaczyć ;-) ale tam było tak, że powiedzmy jeśli podajesz 180 ml na jeden raz to przez cały dzień będziesz dawać 5 miarek bebilon pepti 1 i 1 miarkę bebilon pepti 2, następnego dnia 4 miarki bebilon pepti 1 i 2 miarki bebilon pepti 2 itd.
więc ile Ci będzie potrzebnych puszek jedynki to zależy od tego ile razy jecie i po ile?

Nice, mi mieszanie zajeło ok 6-7 dni. Rozpiska jak przechodzić jest na Pepti 2.
Na zmianę przeznaczyłam sobie jedną puszkę 1, ale musiałam dokupić i wyszło mi trochę mniej niż 1,5 puszki. Ale ja robiłam butlę 210 z 7 miarek.

Robiłam 4 butle na dobę.
Potem te pół puszki 1 jeszcze nie wyrzucałam bo tu pamiętam Dawidowe miała jakieś sensacje na 2 i musiała wrócić do 1. Więc na wszelki wypadek ja zostawiłam, ale minął już tydzień, wszystko jest ok. więc pewnie dziś już to wyrzucę :tak:

My mamy jeszcze 7 puszek 1, do mieszania odkładam 2 puszki, więc 5 jeszcze mamy do zjedzenia, to nam zajmie około 2 tygodnie, więc akurat zaczne mieszać jak Franek bedzie miał ok. 5 miesięcy i 3 tygodnie, mieszać mam zamiar 2 tygodnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry