reklama

Kącik małego smakosza

a mój nie chce słoiczków, w ogóle żadnego ma parę w lodówce i czekam może kiedyś się do nich uśmiechnie a jak nie to sama zjem. On je w sumie mało, rosół s kluskami lub kaszką, marchewkę z zupy, ziemniaki, naleśniki lubi i to jeszcze taki zwinięty pocyckać, ja mu robię z mlekiem modyfikowanym. Moje mu smakuje, ale nie wszystko, wybredny jest.

reklama
natuś no myślę, że hipp ma najlepsze produkty,ale ceny niestety nie, teraz jest jakaś promocja w paru sklepach, że te duże słoiczki dynia z indykiem są w dwupakach za 7-8zł,także ja przeglądam w necie gazetki z marketów i jadę na promocję,jeden słoik mam na 2 dni bo ta dynia to podstawa dla innych nowych składników
a próbowałaś już właśnie tej dyni z indykiem?czy tylko z ziemniakiem?
a co do zagęszczania to myślę, że ze 2-3 miarki by wystarczyły.:tak:

natolin ja jak chce zagęścić mleko to wsypuję 2-3 miarki kleiku kukurydzianego( takie miarki jak od mleka) a jeśli chce uzyskać konsystencję "kaszkowatą" to wsypuję 3-4 łyżki stołowe kaszki.
Ten słoiczek z indykiem z Hipp'a jest bardzo dobry :)

Ja jutro rano zabieram się za gotowanie trzech potraw dla Łukasza do zamrożenia. Jedna to będzie jarzynowa z indykiem, druga to będzie cielęcina na słodko z jabłkiem a trzecie papka z kalarepy z królikiem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry