reklama

Kącik małego smakosza

to teraz wsio jasne czemu nie zauważyłam tych słoiczków:
-u nas z hippa tylko królik z ziemniakami wchodzi, więc na kremy nawet nie patrzylam.
-Alicja zupkom ze słoiczka mówi zdecydowane niet.
- no i tych po 8 też nie sprawdzałam.
:shocked2:
teraz wiem czego szukać na sklepowych półkach przynajmniej:)))

reklama
makuc, ja nie pamiętam dokładnie co to było, chyba jakaś zupka, pewnie z gerbera bo my głównie to i czasem bobovita, no ale my nie możemy więc nawet już na nie nie patrze ale wiem że jest sporo i to nie po 8 m-cu ale po 5 już chyba :tak:

LOLISZA no, ale jednak 3 posiłki mleczne o których piszesz to dla mnie równa się podstawa jedzenia, bo jeśli mały je 4 posiłki, a z tego 3 mleczne no to jakby nie patrzeć mleko jest podstawą. Wiem, że przetwory mleczne są też ważne, ale niestety - u nas skaza ewidentna.

Natolin no u Was tak, bo Wasz mały ma długie przerwy w karmieniu, ale generalnie zaleca sie 5 posiłków dziennie i wtedy 2-3 razy mleko to już w zasadzie jedynie połowa karmień.

Lolisza,hehe,przyznam się,że trochę mnie przeraziła wiadomość,że już w przyszłym miesiącu dziecko powinno jeść obiadek z dwóch dań:shocked2:.Heh...ja nawet dla nas dwóch dań nigdy nie robię...:zawstydzona/y:

Happy ja pewnie nie bede robić 2 bo my tez nigdy nie jadamy tak, chyba ważne jest to żeby dziecko nie jadło już wszystkiego zmiksowanego z jednej miski tylko miało osobno ziemniaczka, osobno, mięsko i waryzwko itd, chociaż moje znajome sie tego twrado trzymaja i gotuja 2 dania, zupke dają na jeden posiłek, a drugie na kolejny, no zobaczymy jak to u nas bedzie bo ja lenistwo to straszna rzecz :) Ale własnie robie Frankowi ziemniaczki z koperkiem, łososia i kalafiora i zobaczymy czy posmakuje.

Mala_mi twarożek dopiero dziś dam - taki jak ja jadam - z biedronki a robi go hyba firma mlekpol? Tak mi sie wydaje, nie mam go jeszcze fizycznie w lodówce bo na zakupy sie wybieram jak sie ochłodzi ale sprawdze nazwe dokładnie i napisze. Taki 3% tłuszczu jest albo ze szczypiorkiem albo bez. Ale wiem że maluchy uwielbiają serki kiri i chetnie bym je kupiła tylko u mnie na osiedlu to nie mam gdzie, jakis supermarket musze odwiedzić.

reklama
A ja mam w planach dac Paffciowi jutro twarozek z jogurtem i cukrem. Oczywiscie tylko troszke cukru do smaku i zobaczymy, czy zasmakuje. A jak zaakceptuje twarozek, to dokupie soku malinowego i bede ten twarozek z sokiem podawala.
Jak bylam mala, to bylam wybitnie mleczna, a za twarozek z jogurtem i cukrem do dzis dam sie pokroic :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry