reklama

Kącik małego smakosza

malutka- to u nas podobnie :tak:- Amelka waży 10.250 i je podobne porcje- tzn.mleka 210 i obiadek 190 albo 250 .I wcale nie uważam,zeby za dużo jadła- wprost przeciwnie- jak czytam,ile niektóre "kruszynki"(jak Agusia czy Inka) jedzą,to mojej daaaaleko do tego.Myślę,że nie masz czym się przejmować,bo Bartus ani jakiś gruby nie jest,ani nie je za dużo:tak:

reklama
malutka Aga zjada na śniadanie ok 180ml owsianki, potem jogurt lub jajecznicę lub kanapkę je, potem 200 zupki idzie spać jak wstaje 200 obiadku + od nas zawsze z obiadu trochę, potem deserek, przed spaniem ok 180 mleka i ok 22 budzi się to zjada ok 210 czasem więcej kaszki. Bartek nie jest gruby sądząc po wadze więc nie masz się co martwić, a Aga też aż cała się trzęsie jak widzi że jedzenie niosę

no wlasnie u nas tez Patryk się trząsł do jedzenia i nagle z dnia na dzień mu przeszło, choć odpukać dziś już coś zjadł,
jak nie chce to trochę wciskamy na siłe, a potem olewka tylko, że ta olewka coś za długo trwa,
może taki etap mamy,

Ja muszę pochwalić Natalkę bo zjadła dziś kluseczki ziemniaczane ze szpinakiem i twarogiem - wszystko wymieszałam i ugotowałam. Najpierw sie przyglądała tym zielonym pyzom , ale jak skosztowała to bardzo szybko zniknęły z talerzyka.Zjadła chyba z 5 sztuk.:tak:
Marchewkę pokroiłam w słupki i jej dałam, ale nawet nie ruszyła ich.

reklama
nat, na szczęście już nie ulewa :-) tzn czasem mu się zdarzy jak jakiegoś większego kawałka nie pogryzie tylko połknie, albo właśnie jest przejedzony dlatego staram się żeby się nie napychał tak jak czasem lubi sobie zjeść ;-)

Patryk je mleczka ok 210 ml, czasem zdarzy się że 240 ml a innym razem tylko 180ml, wszystko zależy od dnia. Obiadku je jakieś 200g ale często domaga się więcej to samo jest z deserkiem 125g, ale oczywiście są dni kiedy ledwo do końca dobrnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry