reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

MALENA u mnie teraz jest tak:
7.00 cyc
10.00 kaszka ryżowa bezmleczna bez dodatków (3 miarki) + Bebilon Pepti (na 90 wody) + pół słoika owoców, czyli wchodzi jakoś tak 130-150 kaszki
12 cyc
koło 15 obiadek
koło 18 kasza Sinlac na wodzie (125ml)
koło 20 cyc na zaśnięciecie
w nocy 1 lub dwa karmienia) i czasem cyc po posiłkach jak chce

Czasem jak się nie wyrobię to nie daję kaszki przed kąpaniem tylko samego cycka

Ostatnia edycja:
reklama
A są jakieś sposoby na kaszkę nie na słodko?
Jakoś nie podoba mi się podawanie dzieciom przed snem słodkości...
Nie wiem czy sa nie na slodko
Moze jak dasz kaszke o 20 to dluzej pospi ?

Ja sama non stop modyfikuje diete bo non stop mi cos niepasuje I wpadlam zas na nowy pomysl Olwika zawsze zasypiala o 20 na mleku z kacha Ale ostatnio wypija mleczko i sie rozbudza Po tym jedzonku ma wiecej sil do szalenia Poszaleje i idzie spac Wiec moze aby dluzej i lepiej spala zaczne jej dawac kache z lyzeczki :tak:
Dzis sprobuje i zobaczymy

na razie spróbuję z kaszką o 18...
jak nie podziała, to spróbuję o 20.
cyc na sen musi być :-)

szkoda, ze nie mozna do piersi kaszki nalac

MALENA to zrób jak ja - kaszka ok. 18, kąpanie po 19 i cyc koło 20. U nas się sprawdza. A kaszek bezmlecznych jest dużo i są też bezsmakowe, na początek możesz taką spróbować np. samą ryżową lub sama kukurydzianą lub tylko z jabłkiem. Może jak Iza nie m żadnych alergii to dawaj jej mleczną chyba że chce Ci się odciągać.

Bobovita ma chyba kaszkę tylko mleczno-ryżową. Możesz też spróbować misiowy ogródek. To jest puree ryżowe z dynią, marchewka z groszkiem, brokuły, ziemniaki ze szpinakiem. Tylko do tego mleko trzeba dodać. Ma konsystencję kaszki. Ja robię Bartkowi do obiadu jak je mały słoik.

U nas to wyglada mniej wiecej tak :
5/6 mleko
9/10 mleko
13/14 obiadek lub owoc
16/17 mleko
kolo 20 mleko z kacha TERAZ SPROBUJE PRZED 20 KACHA NA GESTO

W miedzy czasie soczki i herbatki

u nas jest tak:

4-5 małe mleczko (przez sen)
8 mleko 180-210 ml
ok 11 deserek słoiczkowy lub kaszka ryżowa owocowa na mleku
ok 14 kaszka ryżowa owocowa na mleku lub deserek słoiczkowy
ok 17 obiadek słoiczkowy - w najbliższym czasie planujemy przejść na większe słoiczki
po 19 mleko (do poduchy) 150-180 ml - zależy jak jadł wcześniej tego dnia
22-23 małe mleczko (przez sen)

małe mleczko to od 90 do 150 ml ze zmniejszoną ilością proszku, na razie o jedna miarkę ale będziemy zmniejszać - próbujemy się odzwyczajać od picia w nocy :-)

niestety mamy w dalszym ciągu z piciem czegokolwiek poza mlekiem. Młody akceptuje i to z oporami właściwie tylko wodę, a to i tak w ilościach max 10-20 ml na raz :(

Ostatnia edycja:
Karola jak to gdzie, w pracy :-) tak jak i teraz ;-)
mam chwilę więc włażę, nie chce żebyście mnie wyrzuciły z forum za nieudzielanie się :-D

reklama
MALENA u mnie teraz jest tak:
7.00 cyc
10.00 kaszka ryżowa bezmleczna bez dodatków (3 miarki) + Bebilon Pepti (na 90 wody) + pół słoika owoców, czyli wchodzi jakoś tak 130-150 kaszki
12 cyc
koło 15 obiadek
koło 18 kasza Sinlac na wodzie (125ml)
koło 20 cyc na zaśnięciecie
w nocy 1 lub dwa karmienia) i czasem cyc po posiłkach jak chce

Czasem jak się nie wyrobię to nie daję kaszki przed kąpaniem tylko samego cycka

j mam praktycznie identycznie jak ty. Tylko kaszki daje stale mleczno-ryzowe albo ryżową z mlekiem wiec na jedno wychodzi.

Czarna mój ostatnio przybrał też 300 tylko, tyle że jeszcze gorzej bo przez 6 tygodni :szok: ale lekarka mowi ze jest ok.
Dziewczyny chciałabym dawac Małemu cos poza kaszką i tymi obiadkami. Z owoców je tylko banana. Czasem zje troszke biszkopta w herbatce. Dajecie juz jakies chrupki kukurydziane?Co jeszcze?Wiem ze Czarna dajesz Danonki tak?moja siostra też daje swojemu synkowi od 7 miesiąca i jest ok. Chce Małemu dac cos od czasu do czasu miedzy posiłkami bo mało przybiera. Jak ktoś ma jakiś pomysł będę wdzięczna ;-)

Do góry