• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
ja dziś dawałam Małemu jeść co 4h i poszło ładnie, jestem zadowolona:-) tzn: 8-180ml mm, 12 - zupka z królikiem+pierwszy raz gluten, 16 - 220ml mm, 17- trochę banana, 20-230ml kaszki malinowej na mm, jutro będę próbować iść dalej tą drogą:-)
Super :-) oby tak dalej!!

wszystkie mleczno-ryzowe sa z mlekiem - nestle z NAN, a bobovita z bebiko lub bebilonem. ale sa tez kaszki tylko ryzowe. a w tym przypadku Tabasia kup zwykla kaszke manna
Dobrze wiedziec na jakim mleku sa. Moze jutro sie rozejrze za manna :tak:
A ryzowy dostaje kleik, albo kukurydziany.
Ale dzis byl bunt na pokladzie i lipa, musialam zrobic normalne mleko, bo za cholere nie wypil z kleikiem :-D

Heh u nas chyba jednak nici z BLW, bo mąż panikuje ;) A ja się tak nakręciłam :D No cóż, będzie papkowa nuda :D
Czytalam ostatnio o tym, ale jakos sie nie przekonalam, choc nie powiem cos w tym musi byc :happy:

i on tak na głoda zaśnie? mój w życiu bym głodny nie zasnął.
Moj chyba ze dwa razy wywinal taki numer, ze ostatni posilek zjadl o 16, na noc nic, poszedl spac i wstal o 8 rano :szok:

Dzis doszlismy juz do 4 miarek nowego mleka i wszystko dobrze :)))

Dziewczyny pewnie takie pytanie już gdzieś padło ale chyba nie doczytałam mam kaszkę mannę Nestle i chcę podać pół łyżeczki do mleka na noc lub do obiadku w ciągu dnia, jak mam podać? najpierw ugotować czy wystarczy wsypać w postaci proszkowej bo zgłupiałam:eek:

Aaa koleżanka która mieszka na półwiejskiej kupiła mi kaszkę jaglaną Holle z jabłkami i gruszkami w browarze także dzięki za namiary katrinka ;-)

Polusia musze sie zorientowac jakie u nas maja. W pl sklepie powinno sie cos znalezc. A te na mleku to sie robi czy one juz maja jakies mleko w skladzie? Bo my alergicy nie mozemy :no:
Dzieki za rade, na pewno bede dodawac do obiadku :tak:
A te kaszki np. mleczno-ryzowe tez sa juz z mlekiem? Bo nawet nie wiem :sorry:
moj niby alergik ,a je kaszke na mm i nic mu nie jest.
ja dziś dawałam Małemu jeść co 4h i poszło ładnie, jestem zadowolona:-) tzn: 8-180ml mm, 12 - zupka z królikiem+pierwszy raz gluten, 16 - 220ml mm, 17- trochę banana, 20-230ml kaszki malinowej na mm, jutro będę próbować iść dalej tą drogą:-)

no to malo je? moj zjada gora 150 co 4h, a ma 5,5 miesiaca, co na mleku jest napisane, ze w tym wieku dziecko powinno zjadac 210.

ale jestem zła na siebie.

wczoraj dałam Olci pomemłać brzoskwinię i tak okropnie ja wysypało :crazy: z buzi zeszło prawie wszystko, ale plecki ma okropne :crazy: musiałam ją ułożyc na boczku, bo ciągle sie drapała.

kurde, a mogłam pomyśleć wcześniej, sama czasem po brzoskwini mam wysypkę :crazy: ale jestem zła :wściekła/y:

ile czasu to może trwać??

moj niby alergik ,a je kaszke na mm i nic mu nie jest.

no to malo je? moj zjada gora 150 co 4h, a ma 5,5 miesiaca, co na mleku jest napisane, ze w tym wieku dziecko powinno zjadac 210.
na naszym mleku też jest napisane 210 ale ja wlewam zawsze te 10ml więcej, myślę, że to nic nie zmienia a jak kaszki dodam to z 220 zrobi się 230 albo i 240, zależy ile doda się tej kaszki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja dzis malemu o 6 nie dalam mleka bo spal i mysle sobie zobaczymy o ktorej sie obudzi na jedzenie no i obudzil sie o 7.30 zjadl 100 ml (bo on pierwszy ranny posilek zawsze ma taki maly i chocby nie wiem co to wiecej nie da sie w niego wcisnąc) a teraz zasnął i ciekawa jestem o ktorej sie obudzi, musze jakos dzisiaj dostosowac ten plan dnia zeby bylo dobrze, on zawsze jadl 6 posilkow, a docelowo wolalabym go przestawic na 5 i zobaczymy co nam z tego wyjdzie, teraz duzo zalezy od tego o ktorej obudzi sie na jedzonko, musze sie cofnąć i poczytac jeszcze raz wasze plany dnia

Dziewczyny pewnie takie pytanie już gdzieś padło ale chyba nie doczytałam mam kaszkę mannę Nestle i chcę podać pół łyżeczki do mleka na noc lub do obiadku w ciągu dnia, jak mam podać? najpierw ugotować czy wystarczy wsypać w postaci proszkowej bo zgłupiałam:eek:
czy to jest kaszka Nestle mleczna-manna (bo chyba bezmlecznej nie maja)? jesli tak to robisz ja jak mleko, czyli 1 miarka na 30 ml wody, moze byc letnia, i to mozesz z deserkiem zmieszac

reklama
ale jestem zła na siebie.

wczoraj dałam Olci pomemłać brzoskwinię i tak okropnie ja wysypało :crazy: z buzi zeszło prawie wszystko, ale plecki ma okropne :crazy: musiałam ją ułożyc na boczku, bo ciągle sie drapała.

kurde, a mogłam pomyśleć wcześniej, sama czasem po brzoskwini mam wysypkę :crazy: ale jestem zła :wściekła/y:

ile czasu to może trwać??

mysle ze dzisiaj juz powinno znikac. Ale pewnie ze 2-3 dni beda widoczne krostki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry