Ja daję od prawie dwóch miesięcy zupki na wywarze. Ja mam dostęp do swojego kurczaka (teściowie chodują) więc super. Daję mu też wieprzowinę, też swojską, głównie polędwicę gotowaną, albo szynkę wędzoną. Co do indyka, to kupuję mu skrzydła indycze, mięsko delikatne, ale zauważyłam, ze bardziej preferuje kurczaka lub wieprzowinę, więc moniska może Twojemu też indyk mniej podchodzi. Rosołek też Olek uwielbia. U nas słoiki są tylko 3 rodzaje hippa - potrawka z ziemniakami i królikiem, zupka włoska z cielęciną i brokuły z rybą czy coś takiego. Ale słoiki idą w ruch jak gdzieś jedziemy, albo jak się nie wyrobię, zeby mu coś ugotować. Woli swojskie dania. Daję mu też zupy z mrożonych mieszanek. Robię też mu jajecznicę na maśle i np. ze szpinakiem. Większy kłopot mam zawsze z drugim daniem, bo w zasadzie zupki robię dosyć treściwe, jest w nich dużo warzyw i mięso.
saori myślę, że możesz dać trochę tej kaczki. Ja wychodzę z założenia, że wszystkiego po trochu można dawać jeśli nie ma po tym bólu brzuchu czy alergii. Tylko wiadomo, że pewne rzeczy częściej, a pewne rzadziej.