• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

z tego co pamiętam to jesli mowa o suchej kaszce mannie to miała byc plaska lyzeczka od herbaty, to to jest porcja jaką dziecko dziennie moze dostawac

to ja mojemu za malo daje tej kaszki glutenowej (pszenna owocowa hippa) bo sypie miarke od mleka, ale myslalam tak robic przez 2 tygodnie i potem zwiekszyc porcje do dwoch miarek, to wtedy bedzie pewno mniej wiecej lyzka stolowa no i na tym etapie moglibysmy przez jakis czas pozostac bo nie chce go kaszką tuczyc na noc

reklama
no to ja już nic nie wiem :(
ale może mam rację, jesli wg nich w łyżce stołowej jest 2-3g kaszki plus mleko i inne dodatki, to w małej łyżeczce jest 5g (przynajmniej wg mojej książki do chleba), więc jak dam pół łyżeczki, to powinno być ok???

no i odmierzam te gramy na sucho, nie?? ;)

W tym poradniku piszą tak:
2-3g produktu glutenowego = 1 płaska łyzeczka kaszki pszennej = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny Bobovita

2-3 g ma być na 100ml gotowego posiłku

moja mama mówi, że dawała mi gołębia:-)jeśli masz możliwość zdobyć takie mięsko to chyba ok, choć ja nic o tym mięsie nie wiem i zamierzam dać synkowi najpier indyka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry