• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

oj moj szpinaku nie cierpi, krzywi sie i az odruch wymiotny ma, dlatego wiecej mu tego podawac nie bede

tak przegladam na necie co jest w sloiczkach dla dzieci po 5 miesiącu i dosc sporo nawet produktow z glutenem sie pojawia, myslicie ze mozna to podawac, wtedy chyba musialabym zrezygnowac z lyzeczki kaszki glutenowej do wieczornego mleka, czy moze dostac gluten w dwoch posilkach

aha i widzialam przecier pomidorowy w jakims daniu po 5 miesiącu, tak mysle moze by gadzince ugotowac cos w stylu pomiodrowki zmiksowac marchewe pietruche seler troche pomidora (to chyba wczesniej musialabym pogotowac troche) i chyba kaszke kukurydzianą, bo po ryzowej troszke twarde kupy są

reklama
dzisiaj bedziemy probowac jablko-marchew-winogrono. :-)

Ol to uwielbia. szkoda tylko, że ten słoik przywiozłam z Pl, a tu nie widziałam... :-(

nie cierpi natomiast pora. juz 3 razy jej dawałam i 3 razy było plucie. w sumie nie dziwię się, bo te dania z porem okropnie śmierdzą, chociaż ja por sama lubię :-)

dziś na śniadanie Ol dostała do kazki banana, ostatnio było coś nie halo, zobaczymy jak teraz. zjadła ze smakiem, więc może bedzie ok ;-)

nie wiem, czy zauważyłyście u swoich dzieci, że jak czegos nie chcą jeść, a jednak jedzą, bo im wpychamy, to potem są problemy, wysypki czy brzuszek. u nas tak jest. jeśli Ol wybrzydza przy jakimś jedzeniu, to prawie na pewno jej zaszkodzi potem ;-)

Ol to uwielbia. szkoda tylko, że ten słoik przywiozłam z Pl, a tu nie widziałam... :-(

nie cierpi natomiast pora. juz 3 razy jej dawałam i 3 razy było plucie. w sumie nie dziwię się, bo te dania z porem okropnie śmierdzą, chociaż ja por sama lubię :-)

dziś na śniadanie Ol dostała do kazki banana, ostatnio było coś nie halo, zobaczymy jak teraz. zjadła ze smakiem, więc może bedzie ok ;-)

nie wiem, czy zauważyłyście u swoich dzieci, że jak czegos nie chcą jeść, a jednak jedzą, bo im wpychamy, to potem są problemy, wysypki czy brzuszek. u nas tak jest. jeśli Ol wybrzydza przy jakimś jedzeniu, to prawie na pewno jej zaszkodzi potem ;-)
faktycznie ta zupa z porem ma kiepski zapach i Franko raczej niechętnie ją jadł, ale dzięki mamie zjadł wszystko:-)oby mu na zdrowie poszło....natomiast wczoraj szpinak prawie ze słoikiem i nakrętką wciągnął:-)

ionka - dziecko może intuicyjnie wyczuwać, że coś co mu podajemy nie do końca jest dla niego dobre, tak gdzieś czytałam i żeby wtedy zaufać dziecku skoro ewidentnie się na coś krzywi, można spróbować podać to za jakiś czas

jasny gwint od tygodnia sie mecze z jedzeniem...Nikodem je wieczorem w nocy i nad ranem prawie po całe flachy a w dzien 50-60ml czasem zje 130 wasze tez tak mialy...:wściekła/y:?

ionka a jak orzygotowujesz pora??
u mnie słaby wybor sloiczkow wiec zaczelam gotowac,ale pomyslow brak.
macie moze jakies sprawdzone przepisy na zupki albo obiadki??
chetnie skorzystam :-)

ionka a jak orzygotowujesz pora??
u mnie słaby wybor sloiczkow wiec zaczelam gotowac,ale pomyslow brak.
macie moze jakies sprawdzone przepisy na zupki albo obiadki??
chetnie skorzystam :-)

no na razie dawałam Oli słoikowy por.
a sobie... np. tarta z porem i pieczarkami, mniam :-)

przepisy sa na poczatku tego watku :-)

dziewczyny jak chcep odać np marchewkę to jak długo ją podawać zeby cos innego wprowadzic?? z tydzien??
podam tydzien marchwi dzien przerwy i np dynie??

reklama
jak moj jadal samą marchew to zawsze podawalam mu sok jabłkowy, i wtedy nie bylo problemow, sama marchew moze powodowac problemy z kupą, ogolnie jak wiem ze jakies jedzonko powoduje zatwardzenie to daje sok działający rozluzniająco na kupe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry