reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Też pomalutku przymierzam się do wprowadzania pokarmów. Zastanawiam się co podać pierwsze, czy warzywa-owoce czy też kleik.

Znalazłam coś takiego, propozycję pediatry
co moze zapropoonowac pediatra :) - Karmienie butelką - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Witam.Jak dla mnie i mojego szkraba,to co tam podają jest niemozliwe do zrealizowania.Mój mały nie wytrzyma za chiny ludowe 3,5 h na skrobanym jabłku lub soku.Zjada co prawda ok 150ml zupki jarzynowej ale tez nie wytrzyma po niej 3,5h,max wytrzymał 2h:o
Ja mojemu zaczęłam wprowadzac po 3m-cu najpierw soki,tzn przez tydz marchewkowy zaczynając od 10ml,zwiększałam codziennie i zakonczyłam na 60ml.W nast tyg sam sok z jabłka i taka sama procedura.Teraz juz mieszam jabłko z marchwią,jest ok.Pózniej wprowadziłam zupki(gotuję sama),a do mleka dodaje kleik kukurydziany i ryzowy z przewagą kukurydzianego bo ryzowy zatwardza kupki.Papek z kleiku nie je bo mu nie wchodzą, zaciska buziola i nie ce.Oprócz tego zajada jabłko tarte.

A mój maluch nic nie lubi! Krzywi się na wszystkie możliwe owoce i zupki! Ale za to dziś kupiłam gotową kaszkę do picia nestle jakaś tam smakowa, tak wchrzaniał aż mu się uszki trzęsły!!!

u mnie podobnie jak u hefi:-) cyc ok 8 rano przed 10 owoc ok 12 cyc po 14 obiadek i do wieczora cyc - jak chce bo nie zawsze chce. Dzisiaj była o 19:30 kaszka 90 ml jeszcze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry