reklama

Karmienie maluszkow

reklama
A mój maluch nic nie lubi! Krzywi się na wszystkie możliwe owoce i zupki! Ale za to dziś kupiłam gotową kaszkę do picia nestle jakaś tam smakowa, tak wchrzaniał aż mu się uszki trzęsły!!!

Mój ma to samo- wszystko wypluwa, a przy każdej łyżeczce aż nim zatrzęsa :) tak bardzo nic mu nie smakuje że po kilku łyżeczkach kończy się płaczem (starałam się mu podawać tylko po troszeczce zanim się rozpłacze żeby mu się źle taki posiłek nie kojarzył), ta gotowa kaszka też u nas zasmakowała a teraz dodaję mu kaszki ryżowej o smaku jabłuszka lub kleiku do mleczka i tylko to jada ze smakiem.

Niestety wszystkie inne "przykrości" i tak musimy odstawić bo nawróciła u nas skaza białkowa, póki całkowicie nie wyleczymy plamek na nóżkach będzie jadł tylko mleczko i kaszki bezsmakowe :/ Dziewczyny czym zachęcić malca później do zjadania wszelkich pyszności? Mieszanie kaszki z jabłuszkiem też przerabialiśmy i lipa :/

Czy podawalyscie zupke po tym jak przetestowalyscie jej caly sklad? Ja chcialam dzis podac zupke a tam kalafiro i groszek ktorego nie testowalismy, odwazyc sie?
Co do sloiczkow to u nas na razie po pare lyzek, potem pewnie bedzie caly zjadala

BButterFly - a czym podajesz mu kleik i kaszkę?? Może to nie chodzi o smak potraw ale o jedzenie łyżeczką?? Spróbuj za jakiś czas może po prostu nie jest jeszcze gotowy.

kleik i kaszkę podaję z butli bo robię raczej rzadszą, może i faktycznie chodzi o łyżeczkę choć przez 3 mies łyżeczką podawałam mu wit d3 wymieszaną z moim mleczkiem i wtedy nie był to dla niego problem :/ wyleczymy skazę i może wtedy zaczniemy z innej strony :)

reklama
Dziewczyny czy któraś z was podaje kaszkę przez butelkę z gumowym smoczkiem? Jakie firmy produkują takie wolnoprzepływowe smoczki ale gumowe o ile w ogóle jakieś....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry