Często nie ma spójności asiu niestety....jesli chodzi o produkty na zwykłym mleku to ogólnie jest ryzyko,że maluchy moga sie uczulic na białko mleka krowiego,kupcie sobie nowy numer Mamo to ja,tam jest duzo o rozszerzaniu diety. Tak jak ewankowy Damianek dobrze reaguje na zwykłe mleko,tak dla innych dzieci może byc niestosowne,dlatego zaleca sie do roczku przynajmniej podawac cyca albo modyfikowane,zwykłe mleko nawet jak nie uczuli to ma duzo związków i białek które sa trodne to strawienia przez mały brzuszek i moga powodować niestrawność i ból brzuszka...
Jesli chodzi o żółtko,to tez slyszałam,że trzeba podawać 2 razy w w tygodniu,uczula w jajku najbardziej bialko,a żółtko własnie zawiera żelazo...dodawajcie tez do zupki łyżeczke masełka albo oliwy z oliwek,tłuszcz potrzebny jest do rozwoju mózgu.
Oliwier nadal nie chce jesc zupek z mięskiem,deserki są cacy,kaszka mleczno ryzowa też ale obiadki...MASKARA!!!Gimnastykuję się żeby mały zjadł pół słoiczka i to wtedy tylko otwiera buzię jak go rozśmieszę,a przy zupie z królikiem albo indykiem normalnie ma odruch wymiotny! I co ja mam robić?????????