reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

A my wszystko już prawie amamy,oprócz winogronek i gruszek i zastanawiam się czemu niby można dawać już od 4 miesiąca skoro winogronka są jednymi z najbardziej alergizującymi owockami a gruszka jest ciężkostrawna nawet dla dorosłego.Takze gruszkom mówimy beeee...a próbowalismy dawać soczek z winogronkiem(głupia mamusia)i małemu zapuchły wargi,a tak to wszystko już jedliśmy.A jeszcze nie dawaliśmy biszkopcików ale z tym poczekam do 7 miesiąca

reklama
No faktycznie duża dziewczynka ale i długa wiec nie bedzie pączuś a laska jak sie patrzy. A u nas nie mierzą długości tylko obwód główki i piersi. Lekarka mowiła ze dopiero jak maleństwo będzie stawało samo to mierzy sie wzrost:((( wiec mogę tylko sie domyślać po rozmiarach ubranek ile moja ma wzrostu:)

Ja wczoraj sprobowalam dac kaszki malineowej poraz 2 bo przedtem miała po tym zielone kupy.No i chyba rozbolał ją brzuszek bo tak borajstwo płakało że musiałam dac wkońcu nurofen dla dzieci bo zasnąć nie mogła a byla tak zmęczona.A tak już wcina bardzo duzo rzeczy ale kaszke malinową wyeliminujemy.

Rany...Wasze dzieciacki już wcinają różne pyszności a nasza Niunia dopiero od wczoraj dostaj epomalutku coś poza ,mlekiem...

Kociu nic sie nie martw, Zuzka w mig nadrobi za innymi. Ja malemu podaje tylko (oprocz mleczka oczywiscie) kaszke ale bezsmakowa no i jabluszko, marchewka jest bleee. Dziasiaj konczy jabluszko to jutro bedzie banan:tak:

Martag - a ja wlasnie w sprawie kaszki. Bo podaje tez bezsmakowa i mala niespecjalnie za nia przepada no i ma lekkie problemy z kupka. Kupilam bananowa i zastanawiam sie czy nie zmienic. Czy (oprocz smaku) ma to jakis wplyw na lepsze/gorsze trawienie?????

reklama
Jagusiu moj lekarz powiedzial zeby smakowych za bardzo nie podawac, ze lepiej do kaszki dodac jabluszko albo nap bananka i wtedy bedzie i smak i na kupke lepiej. A ja mysle ze po tej smakowej to kupki nie ruszy. Moj maly wcina akurat bezsmakowa, ale chyba dzisiaj dodam mu jabluszko wlasnie do butli, bo cos z lyzeczki nie bardzo ostatnio chce:tak: A kupki rzeczywiscie gorzej ida, ale to tez lekarz mnie uprzedzal, wiec miedzy posilkami maly dostaje herbatke na trawienie i robi codzienne (odpukac):-)

Do góry