• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

yawla Jurand też tak kiedyś miał, głowa mu latała na prawa i lewo. Jak dla mnie to z Jurandem mam o niebo lepiej kiedy ustaliłam dzień i przestałam go zabawiać kiedy ma iść spać. Jeśli marudzi na leżąco to dla mnie oznacz, że za niedługo idzie spać lub chce jeść. Jak widzę, że chce spać i drze się jak go położę, przytrzymuje smoka, jak załapie to już luz a jak nie to na ręce ponoszenie chwile i spowrotem do lulania. A jak to nie daje rady to już zatykam uszy i bujam wózkiem. No i ważne, nie może być głodny bo inaczej nigdy nie zaśnie. Wiem, że Jurand zjada 200ml co 4 -5 h a jak nie zje tyle to próbuje go dokarmić a jak nie chce to spanie.

reklama
yawla naucz się płaczu, bo to bardzo dobra rzecz. smoka przyczymuje Jurandowi pieluszkom, układam ją w wałek i podkładam pod smoczka. Jurand śpi na boku, a jak mu wypadnie i się drze to idę i mu wkładam i śpi dalej. Czasem nie zaśnie to mam ubaw.

Mlody tak lbem podczas snu kreci, ze nigdy nie wiadomo z ktorej strony smoczek wypadnie dlatego ja pieluche okrecam juz dookola glowy wiec spi jak jakis Afgan.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D boskie jestescie z tymi pieluchami :-D:-D pomysł super. ja zawsze biegam jak z piórkiem w dupie i wkladam smoka jak wypadnie. młody głownie na plecach zasypia. jak go ułoze na boku to musze czuwac bo juz sie kilka razy przeturlal na brzuszek i sierota nie wiedzial jak wrócic i sie budzil, albo nie mial jak oddychac. i tak jak aga u Ciebie wprowadzilam rytm (a w sumie chyba sam sie wprowadzil:-)). jedzenie-zabawa-spanie. jak tylko zaczyna trzec oczy albo kwekać, a wiem,ze najedzony to do spania - w wózku, albo w łozeczku czy na kanapie - wystarczy kilka razy poglaskac po glowie, albo kciukiem pionowo po czole (wtedy fajnie opadaja powieki :) polecam!) i mały odpływa.

moja mała zasypia z pieluszka tetrowa, daje jej do raczek ona sie nia bawi, zaklada na głowe, zakrywa sobie oczy i ciumka smoczek, ktory tez musi "zassac", bo najpierw to nim pluje wiec go jej przytrzymuje a jak juz złapie to trzyma i zasypia.;-)

Maluchy kochaja tertę:) Mateusz też:) Jak mu daje pieluche to sie do niej przytula, ciumcia ją i mocno trzyma:) Czasem szybciutko zasypia jak tylko pieluszka tetrowa wyląduje mu na oczkach:) Jest taki pocieszny!!! U nas inny rytual odnosnie spania:) Mamy rytm przebudzenie-zabawa i obserwacja-cyc-sen:) On najczesciej wlasnie zasypa mi przy karmieniu jak juz sie naje:) W nocy nawet sienie budzi tylko marudzi przez sen ja mu zasuwam z cycem a on je spiąc:) I muszę przyznac ze przez sen ssie bardziej efektywnie-nic go nie rozprasza:)

Dziewczyny kiedy wasze malucha zaczęły sie smiac na glos??? Mateusz na razie tylko sie bardzo szeroko usmiecha ale nie wydaje przy tym żadnych odglosów. Zwykle jak sie usmiechnie zaraz mówi " a-guuuu" :) A ja juz czekam na to jak bedzie sie smial w glos!!!

aga - no i dobrze! :) z drugim dzieckiem będziesz mieć takie podejście od pierwszego dnia ;-):-)
Monia - moja mała śmieje się HAHA jakoś od miesiąca. Ale za to nie podnosi się do siadania ;-):-)(chyba, że jest w pozycji półleżącej np. na leżaczku - bujaczku)

No właśnie Aguś, z drugim dzieckiem to będzie mega luz. Za każdym razem jak piszesz o Jurandzie przypomina się mi walka z Frankiem, zawsze ryk ze zmęczenia itp. Fajnie że wszystko się ułożyło:-):-):-)

Truskawki jem z ogródka i małej nic nie ma.:-)
Z zasypianiem to u nas też czasami jest problem Chociaż coraz rzadziej płacze Ostatnio bardziej marudzi jak nie umie zasnąc Ja już wiem że pomarudzi i zasnie i czasami musi trochę popłakac tylko czasami musze ją trochę ponosic gorzej z moim mężem Jak mała zaczyna marudzic to on zaraz na ręce chce brac i kołysac

Jadłyscie już może jakis ser plesniowy? bo mam strasznego smaka na brie albo camemberta

reklama
Ja też buduję rusztowanie z pieluszki tetrowej :-D mała ją zawsze przed snem mietoli, nie jest za to wielka entuzjastka smoczka, raczej bez niczego zasypia, ewentulanie kciuka ładuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry