reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

cześć dziewczyny:) Jestem tu nowa, ale czytam Was od jakiegoś czasu. Wolę czytać posty kilku (-dziesięciu?) kobiet niż poznać zdanie jednego czy dwóch lekarzy ;-)No i mam pytanie.
O dzidziusia staramy się od 3 miesięcy. Ale dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę (wcześniej to była obserwacja sluzu, no i tak na luzie podchodziliśmy do przytulania w dni płodne, nie było presji, że to DZIŚ;-)). No i w tym cyklu przytulaliśmy się z mężulkiem przez tydzień (ale jakoś co dwa dni, więc w sumie 4 razy wtedy:zawstydzona/y:) i ostatnie przytulanko było w dniu poprzedzającym skok temperatury. Potem musiałam na kilka dni wyjechać:wściekła/y:. No i teraz tak sobie czekam na @... Staram się nie wkręcać sobie niczego, ale wiecie, jak to jest;-)Niepokoi mnie jeden fakt. Do tej pory od połowy cyklu miałam takie bóle piersi, że nie mogłam schodzić po schodach nie trzymając się za biust:zawstydzona/y:. Teraz ledwie tylko cos wyczuję przy dotyku. I tak sobie myslę, że jak piersi nie bolą, to raczej nic z tego... Co o tym sądzicie?:zawstydzona/y:

reklama
frieda mam nadzieje ze te objawy to nie przez wyobraznie i nadzieje bo roznie to bywa z naszymi organizmami jak pisala kolezanka wyzej :):-) oby to byla fasolka :tak:

gaba mi tez nie wyszly testy a 3 robilam , nadal czekam na @ i nic.... nie boli mnie brzuch, temp nie mierzylam.... piersi jak bolaly mnie wlasni gdy mocniej przycisnelam albo jak mocniej szlam czy wlasnie jak po schodach to troszke je odczuwalam a od wczoraj nic nie czuje....:confused2: mialam dzisiaj isc do gina niestety zastalam zamkniete drzwi wiec czekam cierpliwie na @ malpe jedna :laugh2::-p a jak nie przylezie to we wtorek na betke :):tak: jakis tam cien nadzieii jest tym bardziej ze poczytalam temacik kiedy panie byly w ciazy a test pokazywal jedna kreche.... ale dziiaj juz ztonowalam z myslami ze jestem w ciazy .... chyba sie uspokoilam od wczorajszych nerwow.... sluz dalej jaki byl czyli mlecznobialy i ciagnacy sie.... zobaczymyw nastepnym tygodniu co to bedzie czy to dzidzia czy znow jakies moje wariacja hormonalne .....

---> to juz 6 dzien od spodziewanej @ i nadal na nia czekam :-)

u mnie dopiero trzeci dzień spóźnienia, a śluz też mam mleczny, ale nieciągnacy się. Niedawno jeszcze raz patrzyłam na mój test z rana i dopatrzyłam się cień cienia :))

Niepokoi mnie jeden fakt. Do tej pory od połowy cyklu miałam takie bóle piersi, że nie mogłam schodzić po schodach nie trzymając się za biust:zawstydzona/y:. Teraz ledwie tylko cos wyczuję przy dotyku. I tak sobie myslę, że jak piersi nie bolą, to raczej nic z tego... Co o tym sądzicie?:zawstydzona/y:[/QUOTE]

Mnie też piersi nie bolą, tylko są bardzo duże i duże sutki:-) Póki nie mam @ mam nadzieję, :-p

Gaba 82 Skarbie nie każda kobieta musi miec od razu boł piersi jako oznake ciazy.. Potem taki bol pojawia sie ok 6-8 tyg ciazy.. Nie zawsze musi byc od razu:) Wiec moze coś sie udało:-)

gaba moze akurat :-) ale super by było :tak:

jesli nie kazda musi miec na poczatku ciazy bol piersi to moze u mnie tez jest nadzieja :-) ale spokojnie juz ok nie nakrecam sie :no::tak::-D haha ja w swoich testach nei wypatrzylam nawet " cienia cienia " wiec mam nadzieje ze zafasolkowałaś :);-) jestem z Tobą :-) i trzymam kciuki ;-)

fajnie by bylo gdyby i mi sie udalo ... gdyby nam wszystkim sie udalo no !!!!!:-)

Wiecie co? Nie ma takiej siły, żebym wytrzymała dłużej niż do poniedziałku z tym testem, już odliczam godziny. Ja wiem, że to 27 dc i że lepszy byłby beta hcg ale dziś sobota, jutro niedziela, a w poniedziałek w południe wizyta u doktora, a z tego co wiem wyniki są na następny dzień (dobrze się orientuję?), więc zrobię pojutrze rano test, a jak nic nie wyjdzie i do środy nie przyjdzie @ to zrobię betę.
Na razie piersi bolą nieziemsko ale brzuch zaczyna pobolewać tak przed-@. Hm...
Spędziłam dziś dzień w męskim gronie i odkryłam, że wszyscy mężczyźni nieziemsko ŚMIERDZĄ, łącznie z moim własnym. Ale wiem, że wyobraźnia i chciejstwo mogą robić swoje, więc staram się tym nie nakręcać. ;-)
Dobrze, że Was mam. :tak:

Wiecie co? Nie ma takiej siły, żebym wytrzymała dłużej niż do poniedziałku z tym testem, już odliczam godziny. Ja wiem, że to 27 dc i że lepszy byłby beta hcg ale dziś sobota, jutro niedziela, a w poniedziałek w południe wizyta u doktora, a z tego co wiem wyniki są na następny dzień (dobrze się orientuję?), więc zrobię pojutrze rano test, a jak nic nie wyjdzie i do środy nie przyjdzie @ to zrobię betę.
Spędziłam dziś dzień w męskim gronie i odkryłam, że wszyscy mężczyźni nieziemsko ŚMIERDZĄ, łącznie z moim własnym. Ale wiem, że wyobraźnia i chciejstwo mogą robić swoje, więc staram się tym nie nakręcać. ;-)

Heheh... betę robi się rano a po południu są wyniki :) Jak jutro domowy wyjdzie negatywny to i @ nie przyjdzie to w poniedziałek pędź na betę :tak:

NO WLASNIE TA WYOBRAZNIA I CHCIEJSTWO:tak::-DU MNIE BEZ ZMIAN ALE NIE WIEM CZY TO DOBRZ CZY TO ZLE....PODBRZUSZE CIAGLE POBOLEWA Z PRAWEJ STR A @ NIE MA I NIE MA. CHCIALABYM JUZ COS WIEDZIEC,POPROSTU WIEDZIEC CO JEST GRANE:-(

reklama
ja juz 6 dzien od spodziewanej @ i nic.... d jutra zaczynam notowac temperaturke i śluz i wszelkiegorodzaju bole tj. bol piersi i brzuszka..... pozniej moze jakies wnioski wyciagne :happy:;-) a juz przez 5 dni mam sluz mlecznobialy i rozciagliwy dzisij zauwazylam ze sie robi coraz bardziej przejrzysty tzn mniej bialy....

no nic zobaczymy co z tą temperaturką... a dziewczyny jak dlugo powinno sie ją mierzyć tzn ile minut trzymac termometr?? 10 ?? czy krocej/ dluzej?? bo to ze mam nie wstawac z lozka tylko od razu po brzebudzeniu to wiem ale nie wiem ile trzymac czyzby 10 minutek??

Do góry